Aftensmad/ Alle opskrifter

BAGT PASTA MED SPINAT, PEBERFRUGT OG MASSER AF OST (VEGETARISK)


Bagt pasta

Det er koldt. Det er vådt. Det er slet ikke sikkert, at bikinien skal frem i år. Med andre ord: det er pastavejr. Og mere specifikt: det er pasta-i-en-skål-og-en-sofa-med-en-dyne-vejr.

For efterhånden mange morgener siden var jeg alene hjemme og havde sneget mig ind i min (absurd søde) roomie Frederikkes værelse for at se fjernsyn på en stor skærm. Her kom jeg tilfældigt fordi Mad med Nigella (eller måske gik jeg målrettet forbi Tv2 Fri’s historik for at se, om jeg kunne finde det – det vides ikke.) Jeg.elsker.den.kvinde. Hun er så meget for meget, at det ender med at være helt tilpas. Hvis nogen ikke kender hende, så er det den storbarmede, britiske kvinde, der altid laver mad i silkeslåbrok (jeg skal virkelig have skaffet min en…), tager fuldt firspring over, hvor gærdet er lavest og elsker kulhydrater. Jeg elsker de programmer, hvor det skal forestille, at hun lige er nede om natten for at lave sig en late night snack og så sniger sig tilbage til soveværelset for at spise det foran fjernsynet. Nå ja, og så er der lige tilfældigvis, og helt ubemærket, et tv-hold med. Åh, hvor jeg æder det råt! Mine følelser for den kvinde har altid været store, men efter denne dag eskalerede de yderligere. For netop dén morgen præsenterede hun med stolthed en ret, der bestod af pasta og bacon. Og det var dét. Det var hele retten. Bacon stegt i fad, tørret pasta kogt i vand – det gav hende ca. 10 minutter til at skifte til hyggetøj, mens det kogte – og så var retten færdig. Den kvinde må have en evne til at sweettalke sit produktionsselskab helt utrolig meget, og jeg elsker det. Tænk at få en stor check ind ad døren for at have demonstreret, hvordan man laver bacon/pasta. Jeg er vild med det. Faktisk vil jeg ligefrem sige, at jeg kan unde hende det. Det er kvindelist på den helt, helt rigtige måde og det fik mig til at tænke på, at der er mange retter, jeg tit overvejer at dele, men som jeg ikke gør, fordi de er så simple, at jeg tænker, det er for letkøbt. Men måske er det slet ikke tilfældet. Jeg har f.eks også set på nettet, at Christian Bitz har delt opskriften på knækbrød med ost og i Gwyneth Paltrows kogebog findes en opskrift på ristet brød med avokado. Så kan jeg altså også være med!

Og lad mig bare sige det: Jeg ELSKER pasta. Der findes ingen mere lykkegivende beskæftigelse end at lade sig dykke ned i en kæmpe skål kulhydrater på størrelse med ens hoved, og gerne større. Og så er verden heldigvis skruet så meningsfuldt sammen, at det også er muligt at lave det med minimal indsats og ditto tid væk fra sofaen. Denne her opskrift på bagt pasta kræver godt nok en tand mere arbejde end bacon og pasta i fad, men den er lynhurtig, nem og på alle måder tilfredsstillende.

IMG_20160706_121413

IMG_20160706_122205
IMG_20160706_122132


Pastabagning med spinat, peberfrugt og rigelige mængder ost

4-6 personer

Ingredienser
500 gram fuldkornspasta
1 spsk olie
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
2 røde peberfrugter, skåret i tern
400 gram frossen spinat (kan erstattes med grønkål)
1 glas (100 gram) oliven, skåret i halve
1 dåse (400 gram) flåede, hakkede tomater
1 tsk oregano
1 tsk chilipulver
Salt og peber
250 gram revet ost (alt kan bruges)

Fremgangsmåde
1.
Sæt ovnen på grill ved højeste temperatur.
2. Kog pastaen i en stor gryde med saltet vand. Hæld vandet fra, mens pastaen stadig har lidt bid tilbage, så du ikke ender med pastamos, efter det har været i ovnen.
3. Imens pastaen koger steges alle grøntsagerne, undtagen oliven, i en pande med lidt olie. Når grøntsagerne er møre tilsættes krydderierne sammen med de flåede tomater. Smag til.
4. Kom den kogte pasta i et stort fad og hæld grøntsags/tomatblandingen over. Drys med de halverede oliven og top med ost.
5. Sæt under grill i den brandvarme ovn i 2-3 minutter, indtil osten er smeltet og gylden på toppen.
6. Top evt med friskrevet parmesan og spis i dybe skåle.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial