Sådan laver du dine egne kopnudler
Yaaay, jeg har glædet mig til i dag, for det her er én af de der wooow-jeg-havde-ikke-tænkt-på-det-før-men-hvor-er-det-egentlig-en-god-idé-opskrifter, man bare bliver lykkelig over at have. I present to you: DIY kopnudler med hjemmelavet bouillonpulver!
Jeg ELSKER kopnudler. Jeg elsker de farverige bøtter, de små poser med pulver (jeg ved ikke, hvad det er med ting pakket ind i små poser, men det er ligesom bare spændende), jeg elsker de kridhvide kulhydrater og det voldsomme indtag af salt, som umuligt kan være sundt, men som alt andet lige er virkelig lækkert. Jeg kan huske, at jeg altid spiste kopnudler, når jeg kom hjem fra skole i 00’erne, mens jeg så Nickelodeon eller Disney Channel, og kopnudlerne minder mig bare om en mere simpel tid, hvor man ikke havde forpligtelser, men bare skulle bekymre sig om, hvornår næste afsnit af Hannah Montana kom.
Nå. Men det er jo ikke specielt sundt, vel. Og det vil vi jo gerne have, at det er, så vi kan spise det hver dag! Når man laver hjemmelavede kopnudler, er de langt sundere, mere mættende og rent faktisk et måltid, og derfor elsker jeg at lave det selv. Og så er det bare genialt, at man kan tage dem med på arbejde og kan preppe dem hjemmefra, så man får en mere spændende frokost end de gode gamle rugbrødsmadder, uden at det overhovedet tager mere tid at lave af den grund. Jeg plejer altid at tilsætte meget mere vand, end det er meningen, fordi jeg elsker, når det mere bliver en nudelsuppe i stedet for bare nudler. Så kan man drikke suppen med en ske, og spise nudlerne bagefter.
Sådan laver du dine egne kopnudler:
- Find et stort henkogningsglas (gerne med plads til 1 liter eller mere) og bræk dine nudler ned i
- Top med de grøntsager, du gerne vil have. Fx revne gulerødder, forårsløg, bønnespirer, sukkerærter og edamamebønner
- Brug et protein som fx stegt tofu, bønner, linser eller pipfri
- Top med hjemmelavetbouillonpulver (opskrift på blog) eller køb det færdigt (Urtekram har fx grøntsagsbouillonpulver, som er ganske udmærket)
- Luk glasset og tag det med dig – så skal du blot toppe med kogende vand og lade det stå et par minutter, når du er klar til at spise. Ge to the nialt!
Hjemmelavede kopnudler
Ingredienser
Hjemmelavet bouillonpulver (nok til ca. 4 kopnudler)
- 40 gram gærflager
- 2 spsk fint salt
- 1 spsk løgpulver
- 1 spsk brun farin
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk røget paprika
- 1/2 tsk tørret salvie
- 3/4 tsk tørret timian
- 1/4 tsk gurkemeje
- 1/8 tsk stødt ingefær
Til kopnudler
- 1 stort henkogningsglas, gerne med plads til 1 liter
- 1 gulerod, revet
- 2 forårsløg, hakket
- 1 håndfuld sukkerærter, hakket
- 1 plade nudler (ca. 65 gram)
- Protein i form af fx stegt tofu, stegte kikærter eller pipfri
- Krydderurter (kan udelades)
- Kogende vand
Sådan gør du
Bouillonpulver
- Saml ingredienserne til dit bouillonpulver i et lille lufttæt glas, som kan sættes på krydderihylden. I portionen er nok til ca. 4 kopnudler.
Sådan laver du kopnudler
- Byg dit glas op med nudler, grøntsager og protein og drys 4 spsk bouillonpulver ud over. Bouillonen er enormt salt, men det er meningen, for nudlerne suger enormt meget smag, så slutresultatet er godt.
- Når du vil lave dine kopnudler, fylder du bare med kogende vand, lukker låget og lader stå et øjeblik. Brug din gaffel til at røre godt rundt - så er der kopnudler!