Veganske, glutenfri bounty fri for raffineret sukker. Siger jeg virkelig dét? Ja, det siger jeg!
Hey: Var det noget med verdens nemmeste snack, som kan laves lynhurtigt og kan redde alle fremtidige blodsukkersituationer? Ja? Okay!
Der er endelig ved at komme lidt fut over arbejdskedlerne og jeg forsøger at forholde mig til, at der går virkelig lang tid, før der står ferie på programmet igen. Jeg har allerede et line up af serier, jeg gerne vil igang med, så vi er faktisk nogen, der snart ikke kan vente mere til næste ferie, lissom! Til gengæld er det skønne ved at arbejde i reklamebranchen, at man fejrer årstiderne på skæve tidspunkter, og det betyder, at julen så småt er startet. Jeg har således brugt dagen på at samle inspiration til jul i Matas og det har resulteret i, at min julestemning allerede er nået et faretruende højt niveau.
Kolde næser, varm kakao, levende lys, og SLIK! Åh, slik …
Men så er det jo på alle måder passende, at dagens opskrift er Bounty, for det er jo på en måde lidt julet, hvis man sådan lige tager ja-hatten på (og det gør man jo).
Jeg er helt dårlig med kokos i alle afskygninger. Kokosnød, kokosolie, kokosmælk … Jeg var engang så afhængig af kokoslæbepomaden fra The Body Shop, at jeg tror jeg ødelagde mine læber en lille smule. Jeg er dybt fascineret af, hvor meget smag, man kan få ud af kokos bare ved at komme det et par minutter i ovnen – og ikke mindst fascineret af, hvad man kan få ud af det, hvis man blender det sammen med dadler!
Hjemmelavet Bounty består kun af 3 ingredienser (well, 4, hvis man tæller salt med) og trods det manglende indhold af både raffineret sukker og e-numre er de ikke bare absurd gode, men ærligt også lige så gode (eller måske endda bedre!) end den ægte vare. And that’s sayin’ somethin’!
Hjemmelavet Bounty består af:
-
Friske dadler
-
Kokosmel, som er ristet af i ovnen
-
Havsalt
-
God, mørk chokolade (eller bare din yndlingschokolade)
Læser du det samme som mig, B1? Jep: det er så sundt, at man må spise det til morgenmad! Ding ding ding!
Med ønsket om en god dag fyldt med den rette mængde ren, søde kolleger og kage i kantinen!
Hjemmelavet Bounty med kun 3 ingredienser
Ingredienser
- 150 gram kokosmel
- 150 gram friske dadler, udstenede
- Havsalt
- 150 gram god, mørk chokolade
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Kom kokosmel på en bageplade og bag i ovnen 3-5 minutter, indtil det har en lækker, brun farve. Hold øje med det, for det tager hurtigt farve og må ikke brænde på.
- Kom kokosmel i en food processor sammen med de friske, udstenede dadler og et godt drys havsalt. Blend, indtil dejen har samlet sig til en klistret masse, du kan forme i hænderne. Du skal IKKE tilsætte væske, for dejen skal nok samle sig.
- Form til mundrette størrelser (jeg laver mine ret små, da jeg tror det bliver voldsomt med så store Bountys). Smelt noget god, mørk chokolade over et vandbad og dyp dine Bountys deri.
- Stil i køleskabet, indtil chokoladen er stivnet og spis med velbehag. Holder sig friske i køleskabet op til en uge.
Hej Sofie, kan jeg godt fryse dem ned?
Hvad er god chokolade?
Ja, det er jo selvfølgelig subjektivt du bruger selvfølgelig den, du bedst kan lide ☺️
Hej Sofie.
Det ser lækkert ud men er der mulighed for at få oplyst næringsindhold?
Hej Jakob,
Den funktion arbejder jeg desværre ikke med. Jeg synes, den er misvisende, når den kun viser næringsindhold i rå mængder, som jo bliver til noget helt andet, når man fx laver en sammenkogt ret. Det vil tage mig lang tid at taste næringsindhold ind for hver ingrediens, for at det til sidst alligevel ikke er et retvisende tal, så derfor er det noget, jeg har valgt ikke at gøre brug af. Men lige præcis denne her opskrift har heldigvis så få ingredienser, at du hurtigt kan taste det ind i fx Lifesum og selv regne det ud 🙂 Hav en dejlig dag! /Sofie
Har lige lavet disse Bountyer de er rigtige gode. OG OG jeg kan kun spise lidt af dem, før jeg er total mæt. Det sker ikke så tit for mig
Havde aldrig selv tænkt at der skal salt i sådan en opskrift, men det smager hammer godt.
Tak for en god opskrift