Mhhhm. Efteråret er her endelig (dette er en god ting, hvis nogen var i tvivl), og det er endelig tid til at trække stikket, hoppe i hyggebuksen og begrave sig i hjertevarm vintermad. I ved dén slags, der varmer én helt ind i sjælen og minder om, at alt nok skal blive godt igen (hva? Om jeg er for passioneret omkring efterårsmad? Nahaj…)
Jeg ved ikke med jer, men her den sidste tid har alting været enormt hektisk. Jeg føler mig enormt voksen, når jeg siger den slags (lad jer ikke narre), men hverdagen kan godt forsvinde i arbejde, aftaler, opgaver og tøjvask, og jeg er i endnu højere grad end nogensinde før begyndt at se frem til weekenderne, hvor jeg ikke rigtigt orker at lave andet end at spise og sove lige i øjeblikket.
Med andre ord: jeg vil ikke have vintergrød. Jeg har brug for vintergrød.
Lørdag morgen. Mads og Monopolet. Og en stor skål dampende varm havregrød serveret i sengen, sammen med en stor kop kaffe. I min nye pyjamas. Så bliver det ikke rigtigt bedre, vel?
Normalt spiser jeg ikke grød i hverdagen, fordi jeg synes, man bliver så hurtigt sulten igen. Men i weekenden er det jo en naturlov, at man bare kan spise igen, så det gør ikke noget, om blodsukkeret styrtdykker en halv time efter. Sådan er reglen i hvert fald hjemme hos mig. Så nu spiser jeg grød. Sgu.
Vintergrød med appelsin og chokolade indeholder:
– Grovvalsede havregryn
– Raw kakao og macapulver
– Appelsinsaft og banan
– Tranebær, mandler og kokosmel
…Og toppes med en kæmpe stor smørklat og sirup (ellers er det jo ikke sjovt)
Min dag skal bruges på Netflix, Pinterest og noget med dyner og blød polstring, så jeg skal på alle måder omfavne efteråret. Måske endda våge mig udenfor i det, hvis alt går vel, men nu ser vi lige…
Med ønsket om en fantastisk lørdag fyldt med kalorier, kulhydrater og ingen dårlig samvittighed!
Vintergrød med appelsin og chokolade
Ingredienser
Vintergrød
- 1 dl grovvalsede havregryn
- 2.5 dl vand
- 2 tsk god, usødet kakao
- 1 scoop macapulver (kan udelades)
- ½ banan, skåret i skver
- 1 håndfuld tørrede tranebær
- 1 håndfuld mandler
- 2 spsk kokosmel
- Saft fra ½ appelsin
- 1/4 tsk havsalt
Topping
- 1 tsk smørbar Kan erstattes med almindeligt smør, hvis du ikke er veganer.
- plantemælk
- sirup
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en kasserolle og giv et opkog. Lad koge ved medium varme i 2-3 minutter under omrøring, indtil grøden er tyk.
- Smag til med salt og server med 1 stor smørklat og hæld evt. lidt plantemælk over, hvis du vil.
- Velbekomme 🙂