Jeg har aldrig lovet, at bloggen er sund.
Jeg indrømmer, at mange af opskrifterne er rettet mod sundere mad i al almindelighed, men ikke dem allesammen, vel. Nogle af dem handler i al enkelhed om lækker, cremet, flødeagtig mad fyldt med ost, som jeg ikke har til hensigt at føle bare en my af skyld over.
Det her er én af de opskrifter.
Den kom sig af, at jeg følte mig absolut splittet omkring, hvad jeg havde lyst til at spise. Eller måske snarere: at jeg havde lyst til at spise alt muligt forskelligt, der ikke nødvendigvis bør have noget med hinanden at gøre. Jeg tror, det var kuldens skyld. Jeg er overbevist om, at min krop er bange for at fryse ihjel og derfor beder den mig om at fylde så mange kalorier på den, som det overhovedet er menneskeligt muligt. Den sendte mig således denne dag i alle retninger – den bad både om pasta, ost, tomat og græskar. Og så lidt mere ost. Har man kendt mage?
Jeg tager en snak med den en af de kommende dage, men indtil videre har jeg for husfredens skyld valgt at imødekomme kravene.
Det kom der denne vegetarlasagne med butternut ud af af. Den er det perfekte vegetariske måltid til efterår og vinter, god til børn (eller, god til min roomie Katrine, men det er nogenlunde det samme), og så kombinerer den ricotta, mozzarella og butternut puré i det, jeg vil betegne som det ultimative comfort food.
Jeg havde ellers en plan om at blive fit for fight inden december. Og alt gik lige som det skulle! Indtil denne her weekend. Det startede med at gå galt, da jeg i fredags valgte at spise den berømte cookie skillet på Memphis Roadhouse. Åh gud. Den er SÅ GOD. Så god, at jeg faktisk vil sige, at den er det hele værd. Og så har jeg ellers spist og spist hele weekenden, som om det gjaldt mit liv. Og det værste er, at jeg har været så forkølet, at jeg end ikke har kunne smage halvdelen af det. Smart move, Sofie.
Nå. Det er dét, nytårsforsæt er til for, ikke?
Så i stedet for at hoppe direkte over på skinny jeans-vognen, har jeg fundet bukserne med stræk frem og fejrer med denne her lasagne. Den er SÅ meget dét værd. Især på en dag som i dag, hvor det både er minusgrader og snevejr uden for, og hvor der er en overhængende fare for, at USAs næste præsident er en mand, der bruger billig selvbruner. Med andre ord: Vi vil ikke bare have comfort food. Vi har brug for comfort food.
Vegetarlasagne med butternut og spinat
Ingredienser
Butternut puré
- 1 butternut squash
- ½ bøtte ricotta (125 gram)
- 1 dl mælk
- ½ tsk stødt muskatnød
- salt og peber
Tomatsovs
- 1 spsk olie
- 1 løg, hakket
- 3 fed hvidløg, hakket fint
- 3 dåser flåede, hakkede tomater
- ½ tsk oregano
- salt
Oste/spinatblanding
- 1 pose frossen spinat (450 gram)
- ½ bøtte ricotta (125 gram)
- 150 gram revet mozzarella
- 2 fed hvidløg, hakket fint
- salt og peber
Til afslutning
- fuldkornslasagneplader
- 100 gram revet ost
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 190 grader.
- Lad skrællen sidde på butternut squashen, men sørg for at skylle den godt. Halver og fjern kernerne med en ske og skær i mindre stykker af ca. 2x2 cm. Læg stykkerne på en bageplade og bag i ovnen ca. 30 minutter, indtil de er møre.
- Mens butternut squashen bager, forberedes tomatsovsen. Dræn de flåede tomater i en sigte, så noget af væsken ryger fra. Steg løg og hvidløg i en gryde med lidt olie, indtil de er brunede i kanten. Tilsæt tomat og oregano og smag til med salt og peber. Lad simre mens osteblandingen forberedes.
- Læg den frosne spinat i en stor skål og dæk med kogende vand. Lad stå i ca. 5 minutter, indtil spinaten er optøet. Dræn den herefter i en sigte.
- Kom spinaten tilbage i skålen og tilsæt ricotta, det revne mozzarella og hvidløg. Rør rundt. Smag til med salt og peber og stil til side.
- Når butternut squashen har bagt, kommes den i en foodprocessor sammen med ricotta, mælk og muskatnød. Kør indtil den er glat og cremet og smag til med salt og peber. Kør igen, så salten bliver godt fordelt.
Samlingen
- Saml lasagnen i rækkefølgen: Tomatsovs - Lasagneplader - Osteblanding - Lasagneplader - Butternut puré - Lasagneplader - Tomatsovs - Lasagneplader - Slut af med butternut puré og evt. resterende osteblanding - Top med revet ost
- Dæk lasagnen med sølvpapir og bag den i ovnen ved 190 grader i 30 minutter. Efter 30 minutter fjernes sølvpapiret og lasagnen bages videre i 10 minutter, indtil osten er gylden.