Det her. Det er en af de helt store sensationer. Jeg ved ikke, hvorfor jeg har aldrig har hørt om det før, men nu hvor jeg har, føler jeg lidt, at mit liv aldrig bliver det samme igen.
Paneret blomkål, venner. Det er dér, det sker.
Jeg ved ikke, hvor tit jeg har ønsket, at jeg var lige så vild med kylling, som jeg er med paneringen uden om. Det er mangen en bytur, hvor jeg har fortrudt købet af en pose nuggets, fordi jeg troede, jeg elskede dem. Det gør jeg ikke. Jeg elsker panering. Og det er der en løsning på nu!
Paneret blomkål er sprødt, fedtet og meget forbudt på den fast-food agtige måde, og det er det perfekte fyld i en taco. Ja, eller den perfekte kandidat til spisning med fingrene akkompagneret af en uhæmmet mængde dip og måske en omgang fritter… Ja. Ja, det ville helt klart fungere. Og nu er jeg sulten igen.
Glem alt om den hellige treenighed, for denne her opskrift indeholder intet mindre end fire perfekte elementer:
– Blomkål vendt i kokosmælk og paneret i kokosmel og rasp
– Spidskålsslaw med sirup og lime
– Råsyltede løg vendt i honning og balsamico
– Syrlig limedressing med dild
Jeg synes, at den sprøde hvidkålsslaw, det syrlige fra løgene og den panerede blomkål udgør en perfekt trio i en blød tortilla. Når der så også bliver hældt cremet lime-dressing oven på, så ved jeg snart ikke, hvad en pige ellers kan mangle. Jeg manglede i hvert fald ikke noget.
Alt i alt et rimelig perfekt måltid i min optik. Ikke mindst perfekt, fordi det samtidig fungerer upåklageligt som frokost og natmad. Og sikkert også morgenmad. Og…
Med ønsket om en torsdag fyldt med meget få solskoldninger, kaffe med den perfekte temperatur og kø-løse ture til supermarkedet!
Hjemmelavede tacos med paneret blomkål, sur/sød slaw, lynsyltede løg og dilddressing
Ingredienser
Lynsyltede løg
- ½ dl balsamico
- 3 løg, halverede og skåret i strimler
- 1 spsk honning
- Lidt salt
Sur/sød spidskålsslaw
- Saften fra 1 lime
- 1 spsk eddike
- 2 tsk sirup eller honning
- Lidt salt
- ½ spidskål, skåret fint
- 1 gulerod, revet
Paneret blomkål
- 1 blomkål, skåret i mindre stykker
- 1 dl kokosmælk
- Saft og skal fra 1 lime
- ½ tsk salt
- 1 dl rasp
- 1 spsk maizena
- 1 dl kokosmel
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- ½ tsk salt
- 0,25 tsk sort peber
Dilddressing
- 2 dl yoghurt naturel
- 2 spsk frisk dild
- Saft og skal fra 1 lime
- ½ tsk salt
Til servering
- 6 tortillapandekager
- Ekstra lime
Sådan gør du
Lynsyltede løg
- Rør balsamico, salt og honning sammen, indtil honningen er opløst. Hæld blandingen over løgene og opbevar i en skål eller et glas i mindst 1 time, indtil de skal spises.
Spidskålsslaw
- Rør lime, sirup, eddike og salt sammen og hæld over spidskålen og gulerødderne. Opbevar i køleskabet, indtil det skal serveres.
Paneret blomkål
- Forvarm ovnen til 190 grader.
- Bland kokosmælk, salt og saft og skal fra en lime i en skål med stor overflade og sæt til side.
- Bland rasp, maizena, kokosmel og krydderier med en ske og sæt til side.
- Sæt en bageplade med bagepapir klar og lav en paneringsstation (ja!) i følgende rækkefølge: kokosmælkeblanding, raspblanding og til sidst bagepladen.
- Vend de udskårne stykker blomkål i kokosmælken, så alle overflader er dækkede. Overfør dem herefter til skålen med rasp og vend dem, så de får et godt lag. Overfør dem til sidst til bagepladen.
- Bag i ovnen 25-30 minutter, indtil de er gyldne. Vend dem evt. halvvejs, så begge sider bliver sprøde.
Dildressing
- Mens blomkålen bager, forberedes dressingen. Det er ganske simpelt: Rør alle ingredienser sammen i en skål eller et glas og smag til med salt.
Servering
- Læg et par skefulde spidskålsslaw på hver tortilla og top med syltede løg, paneret blomkål og til sidst dilddressing og lidt ekstra lime. Haps!