Som det lader til at være tilfældet for 99% af alle yngre kvinder i verden, så er jeg dybt forelsket i avokado. En betydelig mængde af mit kalorieindtag kommer derfra og jeg mener i det hele taget, at et liv uden avokado ville være et mindre meningsfyldt liv. Sådan lidt ligesom hvis man fjernede chokolade, mayonnaise eller holiday dip. Man ville trække vejret, jojo, men ville man rigtigt leve?
Lad det ikke være et tankeksperiment, vi nogensinde fører ud i livet, vel?
I dag skal derfor handle om avokado, og i særdeleshed den form for avokado, man har most, så den kan skovles ind i munden via chips. You’ve guessed it: Det skal handle om guacamole. Søde, søde guacamole. Efter min mening noget af det mest tilfredsstillende, man overhovedet kan spise, og jeg kunne gøre det hver dag, hvis ikke mine bukser havde tendens til at begynde at stramme lidt for meget.
Den guacamole, jeg som regel laver, er fuldstændig doven og simpel: Avokado, hvidløg, salt og citron ned i en foodprocessor, evt. med lidt yoghurt, og så er dén hjemme. Meeen, når ret skal være ret, så indeholder en autentisk guacamole også tit en masse andre grøntsager, og når det lige kommer over mig, så elsker jeg nu altså den version lige så meget – hvis ikke faktisk mere. Den er sød, salt, syrlig og stærk og jeg ville spise den direkte fra skålen med en ske, hvis jeg kunne komme afsted med det.
Okay, det er løgn. Jeg kom afsted med det. Og jeg havde en fest.
Denne guacamole består af avokado (duh!), tomat, løg, chili, persille, lime og salt, og den tager bogstavelig talt 5 minutter at lave. Jeg erklærer af samme grund, at nachos-fredag hermed er en ting! Især fordi kalorier ikke tæller om fredagen, som vi alle ved, så der er i virkeligheden ingen grund til at lade være!
Med ønsket om en dejlig fredag fyldt med kolde næser, varme drikke, billige øl og saltet mad!
Guacamole med tomat, løg og chili
Ingredienser
- 1 tomat
- ½ løg
- ½ rød chili
- 1 bundt persille eller koriander (kan udelades)
- 2 modne avokadoer
- Saften fra 1 lime
- ½ tsk salt
Sådan gør du
- Kom løg, chili, tomat og persille i en foodprocessor og blend, indtil det er finthakket. Overfør til en skål.
- Blend herefter avokadoerne i foodprocessoren, indtil de har den ønskede konsistens, og tilfør dem til skålen med de blendede grøntsager. Smag til med lime og salt og rør rundt.
- Hvis du ikke har en food processor, kan du alternativt hakke grøntsagerne fint og mose avokadoerne med en gaffel eller en kartoffelmoser.