Tag en dyb indånding og find spise-bukserne frem, for det er pastatid igen!
Hva? Om det ikke lidt for tit er pastatid her på domænet?
Jo. Det er fuldstændig rigtigt. Det er i hvert fald så tilpas ofte pastatid, at jeg stadig ikke har fået tabt de to kilo, jeg tog på i julen. Og jeg orker faktisk ikke engang at have dårlig samvittighed over det, for det er SÅ meget det værd.
I dag skal det nemlig handle om en cremet, lyserød pasta indhyllet i en fløjlsblød sovs med grillede peberfrugter. Ovenpå drysses et lag af salte, ristede mandler blandet med gærflager, som giver den helt rigtige, knasende dimension til en i forvejen fantastisk ret. Okay, vær ærlig: er jeg den eneste der sidder og savler ned i tastaturet lige nu?
Sovsen består af:
– Grillede peberfrugter
– Stegte løg og hvidløg
– Mandelmælk
– Gærflager
– Paprika, chili, salt og peber
Intet farligt – men alligevel fremstår den tyk, ostet (jo, ostet er et ord) og syndig på alle måder. Når den så lægges sammen med perfekt pasta og ristede mandler, så får man altså næsten lyst til at sætte sig ned og svælge i taknemmelighed, sådan på jeg-skriver-lige-en-selvhjælpsbog-måden.
Jeg tænker en titel alá: Pasta. Så nemt kan det være at finde glæde i livet.
Og okay, når jeg siger nemt, så mener jeg det faktisk ikke helt, for trods denne cremede pastaret er indbegrebet af den simplicitet, som kun pasta kan holde til, så indeholder den alligevel ret mange elementer. Det er måske ikke en ret, man bare sådan lige smider sammen – men det gør ingenting, for hvert trin er med til at optimere retten til at være det absolut bedste, den kan være. Og hvis vi skal være helt ærlige, så er der vel ikke rigtig noget, man hellere vil, end at hive sin grillpande frem sådan en eftermiddag, er der? I øvrigt var det ok med lidt ekstra sværhedsgrad, for jeg lavede dette pasta-mirakel på kvindernes kampdag, og trods det måske var et lidt dårligt signal at sende at stå ved kødgryderne på sådan en dag, så føltes det meget selvstændiggørende og frigørende på den helt rigtige måde. Jeg mener; hvis en kvinde ikke kan indånde et bjerg af pasta, når hun vil, hvor er vi så henne?
Okay, bare indrøm det: vi skal have pasta til aftensmad, skal vi ikke?
Med ønsket om en perfekt lørdag fyldt med kolde drikkevarer med og uden procenter, masser af glutenholdige fødevarer og highfives til alle sider!
Cremet pasta med grillet peberfrugt og mandeldrys
Ingredienser
- 400 gram fuldkornspasta
- 2 røde peberfrugter
- 1 løg, hakket
- 4 fed hvidløg, hakket
- 4 dl mandelmælk
- 2 spsk gærflager
- 1,5 spsk maizena
- ½ tsk paprika
- 1/4 tsk stødt chili
- salt og peber
Mandeldrys
- 50 gram mandler
- 2 spsk gærflager
- ½ tsk salt
Til servering
- Lidt hakket estragon eller basilikum
Sådan gør du
- Halver peberfrugterne, skrab kernerne ud og steg dem på en varm grillpande i 20-30 minutter, indtil skindet er helt sort. Har du ikke en grillpande, kan du alternativt grille peberfrugterne i ovnen ved 250 grader med skindsiden opad, indtil de er blevet sorte.
- Når skindet på peberfrugterne er helt sort, så overfør dem til en tallerken og dæk dem med sølvpapir. Efter ca. 10 minutter burde det være muligt at skrabe skindet af med en kniv.
- Kog pastaen efter anvisning på pakken, dræn den i en si, og hæld herefter den varme pasta tilbage i gryden og stil til side.
- Mens pastaen koger, forberedes sovsen: steg løg og hvidløg i lidt olie på en middelvarm pande. Steg ca. 5 minutter, indtil løgene er gyldne.
- Kom de stegte løg, flåede peberfrugter, mandelmælk, gærflager, maizena, paprika og chili i en food processor. Blend indtil sovsen er tyk og cremet, og der ikke er nogle store stykker peberfrugt tilbage. Smag til med salt og peber.
- Overfør sovsen til gryden med den varme pasta og rør rundt. Lad den evt. varme igennem ved lav varme et par minutter, indtil den har en god spise-temperatur.
- Server med hakket estragon og mandeldrys på toppen.
Mandeldrys
- Mandeldrys er såre simpelt: rist mandlerne på en varme pande, indtil de har fået en jævn farve. Overfør dem herefter til en food processor eller minihakker sammen med gærflager og salt og blend, indtil det er blevet til groft mandelmel.