Morgenmad to go er min nye besættelse, og chiagrød er en tabt klassiker, jeg lidt havde glemt, at jeg faktisk elsker! Silkeblødt, sundt og syndigt, dessert-artigt på du-må-godt-måden… Er du ikke bare på?!
Verdens lækreste kokos chiagrød med kokosflager og kokosmælk – lige til at tage med i tasken
Jeg hører til blandt dem, der ikke rigtigt forstod (eller havde lyst til at forstå) chiafrø, da de kom frem, fordi det er én af de der trends, sådan lidt ligesom hampefrø, havtorn og acai, der ikke nødvendigvis skal indgå i alle retter, bare fordi det er nyt. Nyt betyder ikke nødvendigvis godt.
And I was not having it.
Men altså, så blev jeg grebet af stemningen, det gør man jo, så jeg gav det et skud, var ikke vild med det, prøvede det igen, blev mere vild med det, så lagde jeg det på hylden og så glemte jeg det egentligt.
Indtil nu. For nu er chiagrød i dén grad back in business!
Mit liv afhænger af food prepping lige nu, og det redder seriøst min røv hver morgen, at jeg weekenden forinden har orket at bruge 5 minutter på at smide chiagrød sammen til ugen. Så tager jeg den med i tasken om morgenen og ligner en totalt overskuds-type på arbejde, sådan på “nåeh, mig, jeg har da bare lige taget chiagrød med bær og nødder med, har I ikke dét, eller hva?”-måden, og det luner jeg mig virkelig ved, for det er nok sådan ca. det eneste i mit liv, der ikke fremstår kaotisk lige nu. De små ting, ik!
Chiagrød med kokosmælk er:
- Vegansk (duh!)
- Siiiindsssygt nemt at lave og kan preppes flere dage i forvejen
- Mættende og en god kilde til omega 3
- Åndssvagt lækkert og smager uhyggeligt meget af dessert
- Nemt at variere med nødder, kakao, havregryn og, og, og …
Og sådan skete det, at vi allesammen blev kæmpe store fans af chiagrød, ik?
Med ønsket om en fantastisk dag med ophold i regnvejret, plus på kontoen og søde baristaer!
Jeg håber du elsker opskriften lige så meget som mig (jeg bliver faktisk lidt ked af det, hvis du ikke gør), og hvis du laver den, så skriv endelig en kommentar eller brug #knaehoejkarse og tag @knaehoejkarse.dk på Instagram!
Kokos chiagrød med kokosflager og bær
Ingredienser
- 2,5 dl kokosmælk
- 1/2 dl chiafrø
- 2 spsk ahornsirup
- 1 dl kokosflager
- 1 tsk vaniljeekstrakt eller pulver
- 1 nip salt
- Bær, frugt, granola eller nødder til topping
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og overfør dem til to glas med låg eller lufttætte beholdere.
- Top med fx bær, frugt, nødder eller granola og stil i køleskabet natten over.
- Næste dag er de klar til at nyde kolde fra køleskabet eller komme med i tasken som morgenmad. Totalt genialt!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på vegansk morgenmad, så prøv: