Go Back

Vegansk chokoladekage med jordbær smørcreme, chokoladeganache og friske jordbær

En fantastisk chokoladekage i lag, som pyntes med den lækreste vegansk smørcreme lavet af Naturli Frugtbar og chokoladeganache med kokosmælk. En overdådig kage perfekt til fødselsdag eller lejligheder, hvor du virkelig har fortjent det!
Antal: 1 kage

Ingredienser

Chokoladekage (3 bunde)

  • 2 spsk kværnede hørfrø
  • 6 spsk vand
  • 380 gram plantedrik
  • 110 gram smagsneutral olie (fx solsikke)
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 tsk vaniljepasta
  • 1/4 tsk salt
  • 300 gram hvedemel
  • 60 gram kakao
  • 200 gram brun farin
  • 2 tsk bagepulver

Smørcreme

  • 1 pakke Naturli Frugtbar (eller Smørbar) + ekstra til at smøre springformen
  • 7 dl flormelis
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2 spsk plantedrik (til justering - kun hvis smørcremen er for tyk)

Chokolade ganache

  • 100 gram kokosmælk
  • 100 gram vegansk mørk chokolade

Til pynt

  • 1 bakke friske jordbær

Sådan gør du

Chokoladekage

  • Forvarm ovnen til 180 °C varmluft og stil 3 smurte springforme (23 cm) klar. Hvis du kun har én springform, så sørg for, at den er dyb nok, eller bag af flere omgange.
  • Kværn hørfrøene i en kaffekværn og overfør til en lille skål. Bland med 6 spsk vand og rør godt rundt. Stil tilside og lad trække i 5 minutters tid, indtil det er en grødet masse.
  • I en stor skål piskes olie, plantedrik, æblecidereddike og vaniljepasta. Herefter tilsættes kakao, mel, brun farin og bagepulver. Rør rundt indtil det er fuldt inkorporeret. Til sidst tilsættes hørfrøblandingen og røres let sammen.
  • Hæld kageblandingen ligeligt i de smurte springforme og bag 20-25 minutter, indtil en kødnål kommer rent ud, når du stikker i midten. Hvis du bager i én form, skal bagetiden forlænges til ca. 50-55 minutter.
  • Lad køle fuldstændig på en bagerist, inden du går videre.

Smørcreme

  • Kom Frugtbar i en stor skål og pisk med en røremaskine eller elpisker ved medium hastighed i 3-5 minutter, indtil det er luftigt og fluffy.
  • Tilsæt vaniljepasta og rør ved medium hastighed i 20-30 sekunder, indtil din smørcreme er fint vaniljeprikket.
  • Tilsæt 1 dl flormelis ved lav hastighed, indtil det er opløst i smørret. Skru op på medium igen og pisk i 20-30 sekunder, indtil du igen tilsætter 1 dl flormelis ved lav hastighed. Sådan fortsætter du, indtil al flormelisen er brugt, 1 dl ad gangen.
  • Når al flormelis er pisket i smørcremen, skruer du op på fuld hastighed og pisker godt i 2-3 minutter, indtil smørcremen er luftig og lækker. Tilsæt mere flormelis, hvis cremen er for tynd, og lidt plantedrik, hvis den er for tyk.
  • Frugtbar smelter ligesom Smørbar siiiindssygt hurtigt, så smørcremen skal lige en tur på køl, inden du kan smøre den på dine bunde. Jeg var lidt for ivrig, og det resulterede i en smeltet kage, fordi smørret simpelthen var for varmt.
  • Når dine bunde og din smørcreme er iskolde, kan du samle de 3 bunde med et godt lag smørcreme imellem. Tag lidt smørcreme og smør kagen op med ved at bruge en ske eller en spatel og sæt både kagen og smørcremen på køl igen. Lad den køle lidt, inden du bruger resten af smørcremen til at smøre hele vejen rundt om kagen. Lad toppen være bar, for her kommer ganache på. Det er lidt en træls proces, men hvad gør man ikke for at få smørcreme?
  • Sæt kagen tilbage på køl. Imens laves chokoladeganache.

Chokoladeganache

  • Opvarm kokosmælk i en lille kasserolle, indtil den er rygende varm, men ikke kogende. Tag af varmen og hæld 100 gram brækkede stykker mørk chokolade direkte ned i. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet og din ganache begynder at blive tyk. Dette kan godt tage et par minutter. Stil til side og lad den køle af, indtil den ikke er så varm, at den smelter kagen, men ikke så kold, at den er stivnet. Den skal have konsistens til at kunne løbe ned over siderne.
  • Tag kagen ud og hæld din ganache ud over. Lad den løbe ud over siderne, så det hele bliver ét stort, tilfældigt chokoladerod, eller brug en ske til at hjælpe den lidt på vej.
  • Skær toppen af nogle friske jordbær og skær dem i tynde skiver. Læg dem ud over chokoladeganachen på toppen af kagen - du kan lægge dem i et fint mønster eller vælge at sige, at dine børn har hjulpet dig. Det bestemmer du selv.
  • Lad kagen stå på køl indtil servering og stil den gerne hurtigt tilbage på køl igen, når du har skåret de skiver, du skal bruge. Smørcremen smelter nemlig ret hurtigt og kan ikke tåle at stå ude at bage i solen.
  • Spis og vær glaaaad!