vegansk peanut butter granola
Udskriv

Peanut Butter Granola med chokolade

Den bedste hjemmelavede granola med peanut butter og chokoladestykker. Knasende sprød og perfekt at spise som den er, eller som topping på yoghurt og smoothie bowls. Mmmm!
Tilb. tid30 min
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 6 dl grovvalsede havregryn
  • 3 håndfulde valgfri nødder, fx peanuts
  • 1 dl peanut butter
  • 1/2 dl ahornsirup
  • 1 tsk vaniljepasta eller sukker
  • 2 spsk fast kokosolie
  • Lidt havsalt
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 80 gram chokolade, hakket (kan udelades)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 °C
  • Bland havregryn og hakkede nødder i en skål og stil til side.
  • I en anden skål kombineres peanut butter, ahornsirup, kokosolie , havsalt, vanilje og kardemomme. Giv skålen en tur i mikroovnen i 30 sekunders tid, indtil det er smeltet.
  • Hæld den smeltede masse over i skålen med havregryn og nødder og brug en grydeske til at røre sammen, indtil alle havregrynene er dækket.
  • Spred jævnt ud på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 20 minutter, indtil gyldent. Husk at holde øje og rør evt. i det undervejs, så det ikke brænder på.
  • Tag ud af ovnen og lad afkøle fuldstændigt på pladen, inden du blander med hakket chokolade. Overfør til en lufttæt beholder.
  • Spis sammen med yoghurt, som topping på smoothie bowls eller spis med mælk på. SÅ lækkert!