Julet hummus
Udskriv

Julehummus med gulerødder, krydderurter og granatæble

Forb. tid15 min
Tilb. tid5 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Julehummus

  • 4 hele gulerødder, skyllet og skrællet
  • Smagsneutral olie
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. hakket, frisk rosmarin
  • 1 spsk. hakket, frisk persille
  • 1/2 løg
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 3 spsk. vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • Saft fra ½ citron
  • 1/2 tsk. salt
  • ¼ tsk. stort peber
  • ¼ tsk. paprika

Topping

  • Granatæblekerner
  • Kruspersille

Sådan gør du





  • Forvarm ovnen til 225 grader.














  • Vask og skræl gulerødderne og
    skær dem i små tern af 1x1 cm. Smid dem sammen med en lille smule olie og bag
    dem på en bageplade i 15-20 minutter, indtil de er møre. Lad dem køle ned.








  • Varm lidt smagsneutral olie op
    på en pande ved middel varme. Tilsæt hakekt hvidløg, tørret persille og frisk
    rosmarin og steg ca. 1 minut. Sørg for, at hvidløget ikke brænder på.








  • Tilsæt de bagte gulerødder, de
    stegte hvidløg og urter, og resten af ingredienserne til food processoren og
    kør ved høj styrke, indtil hummussen har en god konsistens. Smag til.








  • Anret hummus med
    granatæblekerner og persille.