Go Back

Hjemmelavede, veganske Crunchies

Tilb. tid15 minutter
Køletid1 time
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 200 gram hvidt sukker
  • 4 spsk sirup
  • 1 spsk bagepulver
  • 150 gram chokolade (til overtræk)

Sådan gør du

  • Stil et lille fad eller bageform klar med bagepapir.
  • Kom hvidt sukker og sirup i en tykbundet gryde og varm op ved medium varme, indtil det begynder at smelte.
  • Lad det boble i 5-10 minutter, indtil det får en smuk, gylden farve. Sørg for at være over det og røre i det, så det ikke brænder på, for det kan det meget nemt gøre.
  • Tag af varmen og pisk hurtigt bagepulveret i. Sukkeret vil boble op med det samme, og så er det bare med at få det overført til fadet med bagepapir, for det vil begynde at stivne nærmest med det samme.
  • Stil til side og lad det sætte sig i 30-60 minutter.
  • Imens smeltes chokoladen, som hældes over den stivnede sukkermasse.
  • Når chokoladen er blevet hårdt skæres Crunchies i små firkanter. Det kan godt holde sig i en beholder, både i og uden for køleskabet, men det bliver ret hurtigt blødt, så jeg synes klart det smager bedst den første dag.
  • Velbekomme!