Go Back

Vegansk kikærteblondie med Oreos og chokolade

Verdens nemmeste opskrift på blondie med masser af syndigt fyld!
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter, drænet
  • 1 pakket dl cashewsmør (eller andet nøddesmør)
  • 1 dl ahornsirup (eller anden sirup)
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl kokosmel
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram mørk chokolade, hakket
  • 8 Oreos (+ mere til topping)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Kom kikærter, cashewsmør, vaniljepasta og sirup i food processoren og kør, indtil kikærterne er blendet helt ud.
  • Tilsæt hvedemel, kokosmel, bagepulver og salt og blend videre, indtil det hele er en lækker, klistret kagemasse.
  • Vend hakket chokolade og knækkede Oreos i dejen og kom i en smurt springform. Top med flere Oreos, hvis du vil.
  • Bag i 20-23 minutter, indtil du kan stikke en kødnål i kagen og der ikke sætter sig dej fast på den.
  • Lade kagen køle af, før du tager den ud af formen og går amok i den. Velbekomme!