Nem, vegansk tofubolognese
Udskriv

Den nemmeste veganske tofubolognese

Opskriften bruger færdiglavet pastasovs med oregano og hvidløg - du kan selvfølgelig bruge purerede tomater og selv tilføje krydderier, men det her var én af de dage, hvor jeg virkelig ikke kunne bebyrdes med den slags!
Tilb. tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 gram fast tofu
  • 3 spsk soya
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk gærflager (kan udelades)
  • 1/2 tsk cayenne
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 2 glas pastasovs (ca. 800 gram)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Brug fingrene til at krumle (jo, det er et ord nu!) tofuen ud på en bageplade, så den har konsistens ca. som hakket kød.
  • Bland marinaden af soya, olivenolie og krydderier og hæld ud på bagepladen. Brug en spatel til at fordele marinaden, så al tofuen bliver dækket.
  • Bag i ovnen ca. 20 minutter, indtil tofuen er let brunet. Vend undervejs, så den får farve på alle sider.
  • Hæld tofuen i en gryde og top med tomatsovs, indtil sovsen har den konsistens, du gerne vil have (jeg brugte 2 glas). Lad koge lidt, indtil sovsen tykner.
  • Pro tip: kog pasta direkte i sovsen! Så sparer du både tid og opvask og laver en lækker, one pot agtig ret. Du skal evt. tilsætte lidt vand eller mere pastasovs, for pastaen suger ret meget.
  • Spis og vær glaaad!