Hjemmelavet vegansk feta, som kan bruges til lækre salater og tilbehør.
Udskriv

Hjemmelavet vegansk feta - tofeta!

Vegansk feta kan bruges de steder, hvor du normalt ville bruge feta, og gør sig fortrinligt i fx græsk salat og vandmelonsalat.
Forb. tid10 min
Ventetid8 t
Samlet tid8 t 10 min
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 200 gram ekstra fast tofu
  • 1 dl usødet soyamælk
  • 1/2 grøntsagsbouillonterning
  • 1/2 dl æblecidereddike
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk gærflager
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber

Sådan gør du

  • Skær tofuen i mindre tern og læg i et glas stort nok til at rumme tofu og marinade.
  • Mix resten af ingredienserne sammen og rør godt, indtil bouillonterningen er opløst.
  • Hæld blandingen over tofuternene og lad stå i køleskabet natten over eller mindst 8 timer.
  • Spis tofeta direkte fra glasset eller brug i fx salater. Holder sig frisk i køleskabet ca. 5 dage.

Noter

Jeg køber bare den økologiske feta, de sælger i Rema. Det er en helt almindelig fast tofu som dem, man kan finde i Netto og Aldis egne serier og de er helt fine. Til gengæld kan man i fx Føtex få noget tofu, der er så blød, at det aldrig ville gå. Derfor skriver jeg "ekstra fast" - men en helt almindelig fast tofu er ganske fint.