Udskriv

FLETTET LINSEBRØD

Forb. tid30 min
Bagetid45 min
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 2 brød

Ingredienser

  • 2,5 dl grønne linser
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2,5 dl ristede, hakkede valnødder
  • 3 spsk kværnede hørfrø
  • 0,8 dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 løg
  • 1 stor rødbede
  • 250 gram champignon
  • 4 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 1 tsk tørret timian
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 toppet dl mel
  • 2 ruller butterdej Husk at tjekke, om din butterdej er vegansk - det er næsten alle færdigkøbte butterdeje heldigvis.
  • Lidt plantemælk til pensling

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.

Linsefyld

  • Kog linserne efter anvisning på pakken i rigeligt vand med en bouillonterning. Lad koge indtil linserne er møre og lidt mere til. Hæld vandet fra og mos 2/3 af linserne med en stavblender eller kartoffelmoser, så der stadig er nogle enkelte hele linser tilbage.
  • Kom de kværnede hørfrø i en lille skål og tilsæt det lunkne vand. Rør rundt og stil til side ca. 10 minutter, indtil det er blevet dejligt klistret.
  • Hak løg, selleri og rødbede fint og steg det ved middel til høj varme i lidt olivenolie. Lad det stege ca. 5 minutter og tilsæt herefter champignon, hvidløg, timian, salt og peber til panden og lad stege videre et par minutter, indtil væsken fra svampene er kogt væk.
  • Kom de stegte grøntsager i en stor skål sammen med ristede valnødder, hørfrø-klister, havregryn og mel og bland godt sammen. Det gode ved vegansk fars er, at man med ro i sindet kan smage på den, så smag efter, om den mangler salt eller krydderier - man kan eksempelvis med fordel tilsætte chili eller julede krydderier som nelliker og kanel.

Samlingen

  • Rul en rulle butterdej ud og placer halvdelen af linsefyldet ned langs midten, mens du lader der være god plads i begge ender. Skær skrå strimler med ca. 1 centimeters bredde i begge sider. Start med at folde det overskydende dej i begge ender op over linsefyldet, og begynd derefter at flette. Start med at folde en strimmel fra venstre side over brødet, og herefter en fra højre, så de danner er X. Fortsæt med det hele vejen ned, mens du sørger for, at dine strimler ligger rimelig tæt. Klik evt. ind på itdoesnttastelikechicken og se hendes instruktioner, hvis det er svært at forstå proceduren - eller gør, hvad der passer dig! Fortsæt på samme måde med brød nummer to.
  • Læg linsebrødene på en bageplade og pensl dem med din yndlings plantedrik. Bag dem i ovnen i 40-45 minutter, indtil de er gyldne. Server med gårsdagens lækre sovs. Velbekomme!

Noter

Denne opskrift er (meget let tilpasset) fra itdoesnttastelikechicken.com (link).