Veganske græskarfrikadeller
Udskriv

GRÆSKARDELLER MED ROSMARIN

Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid1 t 40 min
Antal: 20 frikadeller

Ingredienser

  • 1 butternut
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 1 håndfuld Frisk rosmarin
  • 1 dl grovvalsede havregryn (til samlingen)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Halver butternutten og skrab kernerne ud med en ske. Læg et skrællet, mast fed hvidløg i hvert hul, smør med lidt olivenolie og drys med masser af salt og peber. Bag i ovnen med skindsiden nedaf i ca. 60 minutter, indtil butternutten er helt mør.
  • Tag butternutten ud ad ovnen og lad den køle af i 5 minutter, inden du skraber indmaden og de bagte hvidløg ud og overfører det til en food processor eller en blender. Tilføj 2 dl grovvalsede havregryn, hvedemel og rosmarin. Blend, indtil massen er samlet.
  • Overfør farsen til en skål og top med ekstra havregryn, indtil farsen er sammenhængende - jeg brugte ca. 1 dl. Smag til med salt og peber og evt. mere rosmarin.
  • Brug to skeer til at forme frikadeller. Farsen vil måske virke lidt skrøbelig, men jeg havde ingen problemer med at få den til at hænge sammen på panden. Steg dellerne i rigeligt olie og læg dem efterfølgende på en tallerken med lidt køkkenrulle, så noget af fedtet absorberes.
  • Velbekomme!