Vegansk chili sin carne med Naturli' hakket og masser af grønt
Udskriv

SU-RETTEN OVER DEM ALLE: CHILI SIN CARNE MED NATURLI' HAKKET OG MASSER AF GRØNT

Denne chili sin carne er nok til en kæmpe portion, så halver opskriften, hvis du du gerne vil nøjes med mindre. Chili sin carne handler om kærlighed (man er vel romantiker), så lad være med at følge opskriften slavisk - tilsæt de grøntsager, du har liggende, brug de krydderier, du kan lide og server med pasta, ris, quinoa, tortillachips, avokado, soyayoghurt eller hvad end, du kan lide - jeg lover, at det bliver lækkert!
Forb. tid20 min
Kogetid35 min
Samlet tid55 min
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 pakker Naturli' hakket
  • 2 løg
  • 2 peberfrugter
  • 250 gram champignon
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 broccoli
  • 2 bøftomater
  • 3 gulerødder
  • 2 spsk kanel
  • 3 spsk sriracha chilisovs
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk røget, sød paprika
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk balsamico
  • 3 dåser flåede, hakkede tomater
  • 6 dl kogende vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 dåse kidneybønner
  • 3 dl frosne majs

Sådan gør du

  • Hak alle grøntsagerne i passende tern og sæt dem til side, så de er klar til at komme i gryden.
  • Varm lidt olivenolie op i en kæmpe gryde og steg Naturli' Hakket i 5 minutters tid, indtil det begynder at få lidt stegeskorpe. Tilsæt alle grøntsagerne til gryden og steg videre under omrøring, yderligere 5 minutter.
  • Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen kidneybønner og frosne majs, rør rundt og giv det et opkog. Læg låg på og lad simre i 25-30 minutter.
  • Tilsæt en dåse udrænede kidneybønner og de frosne majs til chilien og lad varme igennem i 5 minutter. Smag til med salt, peber og evt. flere krydderier, hvis du synes.
  • Server i store skåle med de toppings, du kan lide.

Noter

Tip: Chili sin carne er endnu bedre dagen efter, så du kan sagtens lave den i forvejen, hvis du skal have gæster eller nem aftensmad.