Vegansk grøntsagssuppe
Udskriv

Tøm køleskabet grøntsagssuppe

Jeg brugte butternut, gulerødder og søde kartofler i min suppe, men du skal være velkommen til at fyre den af med alt muligt andet.
Forb. tid15 min
Kogetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 butternut
  • 3 gulerødder
  • 2 søde kartofler
  • 1 stort stykke ingefær
  • 1/2 rød chili
  • 1,2 liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk karry

Sådan gør du

  • Skær alle grøntsagerne i chunky tern. Hak ingefær og chili fint. Varm olivenolie op i en stor gryde og steg det hele i ca. 5 minutter, indtil løgene er bløde og hele huset dufter. Tilsæt bouillon, gurkemeje og karry til gryden og rør rundt. Læg låg på og lad koge sammen i en halv times tid, indtil grøntsagerne er godt møre.
  • Overfør til en blender eller blend med en stavblender, indtil suppen er cremet. Smag til med salt, peber og evt. flere krydderier.
  • Server f.eks. med brød eller ris til og slut gerne af med et skvæt soyafløde. Velbekomme!