Udskriv

80'er style kartoffelgratin

Forb. tid20 min
Tilb. tid1 t 5 min
Samlet tid1 t 25 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 250 gram frossen spinat
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 250 gram revet ost
  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, hakkede
  • 2,5 dl fløde
  • 1,5 dl mælk
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • ½ tsk stødt chili
  • ½ tsk rosmarin
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Rens kartoflerne godt og skær dem i tynde skiver. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem.
  • Læg den frosne spinat en varm pande sammen med lidt vand. Imens spinaten tør op, lægges ost, det hakkede løg, hvidløg og creme fraiche op i en skål. Tilsæt det optøede spinat til skålen og bland det godt. Smag til med salt og peber.
  • Stil spinat/osteblandingen til side. Hæld fløde, mælk, muskat, rosmarin, chili og lidt salt og peber i en stor gryde og varm det op ved medium varme. Husk at røre i det ofte. Giv fløden et opkog og sluk herefter for varmen. Tilsæt kartoffelskiverne til gryden og rør dem nænsomt rundt.
  • Læg 1/3 af kartoflerne i et mellemstort fad og drys med salt og peber. Top med 1/2 af oste/spinat blandingen. Gentag med 1/3 af kartoflerne, salt og peber, og den sidste halvdel af osteblandingen. Slut af med de sidste kartofler, salt og peber og det fløde, der evt. er tilbage i gryden.
  • Dæk med sølvpapir og bag i ovnen i 45 minutter. Tag herefter sølvpapiret af og bag yderligere 20-25 minutter, indtil den er gylden og boblende.
  • Lad hvile 5-10 minutter inden servering.