Udskriv

Spicy linser

Perfekte som tilbehør til nachos eller tortilla i stedet for hakket kød.
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl grønne linser, skyllet godt
  • 1 spsk olie
  • 1 løg, hakket fint
  • 3 fed hvidløg, hakket fint
  • ½-1 rød chili, hakket fint
  • 1 dåse tomatpuré (140 gram)
  • 2 dl frosne majs
  • ½ dl vand
  • 1-2 tsk paprika
  • ½ tsk oregano
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl linserne godt og kog dem i en gryde med rigeligt vand. Lad dem koge 20-25 minutter, indtil de er helt møre.
  • Mens linserne koger, hakkes løg, hvidløg og chili fint. Stil til side.
  • Dræn de færdigkogte linser i en sigte og overfør dem til en foodprocessor eller blender. Blend indtil de er blevet til mos, men stadig har lidt tekstur. Blend dem gerne af flere omgange, så du kan holde øje med, om de har den ønskede tekstur.
  • Varm olie på en stor pande ved medium varme. Tilsæt de hakkede løg og steg 1-3 minutter, indtil de har fået lidt farve. Tilsæt de hakkede hvidløg og chili og steg yderligere 30 sekunder.
  • Tilsæt de blendede linser, krydderier og tomatpuré. Skru ned til lav varme og rør rundt, indtil tomatpuréen er godt fordelt og linsemassen har fået en rødlig farve.
  • Lad stege i 5-10 minutter, indtil smagene er arbejdet ind i hinanden. Linsemassen skal ikke have en alt for tæt konsistens; den skal gerne være lidt som en kartoffelmos, så jeg tilsætter gerne ½ dl vand eller mælk undervejs.
  • Tilsæt til sidst de frosne majs og lad dem stege med i 2-3 minutter, indtil de er optøede. Smag til sidst til med salt og peber - der skal ret meget salt til, så spar ikke på den.
  • Server som tilbehør til nachos, brug dem i en sandwich eller en wrap, eller kom dem i en salat.

Noter

Disse spicy linser minder lidt om dette linsefyld, men de indeholder ikke valnødder og de er blendet finere, så de også kan bruges til spread på brød eller som fyld i sandwich.