Go Back

Ristede vintergrøntsager med persillerasp

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 butternut squash (skrællen kan beholdes på, hvis den er økologisk)
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 squash
  • 250 gram cherrytomater
  • 180 gram kogte, hvide bønner (kan udelades)
  • 0,5 dl olie
  • 3 fed hvidløg
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk stødt timian
  • 0,5 tsk stødt chili

Persillerasp

  • 4 spsk rasp
  • 0,5 bundt persille

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Skær alle grøntsagerne, undtagen tomaterne, i mindre stykker. Spred dem ud på en stor bageplade og læg tomaterne hele på. Tilføj også bønnerne hvis ønsket.
  • Bland olie, presset hvidløg, salt, timian og chili i en lille skål. Rør rundt og hæld ud over alle grøntsagerne. Fordel godt, så alle grøntsagerne er dækket.
  • Bag i ovnen i 30 minutter.
  • Hak persillen fint og bland den sammen med raspen i en lille skål. Tag grøntsagerne ud af ovnen, drys raspen over og bag yderligere 10 minutter, indtil raspen er gylden. Sæt evt. ovnen på grill.
  • Spis retten som den er, eller server som tilbehør til f.eks tærte eller en god steg.