Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl de søde kartofler og skær dem i chunky tern. Sæt dem til kogning i en gryde med rigeligt vand og lad dem koge i ca. 10 minutter, indtil de er møre.
Varm olien op på en stor pande ved medium varme. Steg løg og hvidløg ca. 5 minutter, indtil de er bløde og begynder at brune i kanterne. Tilsæt herefter spidskommen, kanel, chili og soya og fordel godt.
Hæld de hvide bønner på panden og mos dem godt ned i løgene med en kartoffelmoser eller en gaffel, indtil ca. 3/4 af bønnerne er most.
Hæld vandet fra de søde kartofler og mos dem i gryden, enten med en kartoffelmoser eller en stavblender. Overfør herefter mosen til panden og hæld 2,5 dl grøntsagsbouillon ved. Rør rundt og lad det simre 1-2 minutter, indtil bouillonen er opsuget.
Til sidst fordeles grønkålen i fyldet. Lad det varme med et par minutter, indtil det er faldet ned og er blevet en integreret del af fyldet.
Smag til med salt og peber.