Vegansk tikka masala
Udskriv

Vegansk tikka masala med blomkål

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 løg, hakket
  • 6 fed hvidløg, hakket
  • 1 stk ingefær, ca. 2x2 cm, skrællet og hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 rød peberfrugt, skåret i skiver
  • 3 store tomater, halverede
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 lille bundt persille (eller koriander, hvis du kan lide det)
  • 1 lille blomkål (ca. 500 gram)

Krydderier

  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1,5 tsk garam masala
  • 2 tsk salt

Til servering

  • Lime
  • Persille (eller koriander)
  • Kokosmælk eller yoghurt

Sådan gør du

  • Varm olien op ved medium varme på en stor pande og steg løg, hvidløg, chili og ingefær, indtil løgene begynder at blive gennemsigtige.
  • Hæld pandens indhold direkte i en foodprocessor eller blender og top med tomater, peberfrugt, kokosmælk og persille. Blend indtil du har en helt flydende masse.
  • Flyt den blendede sovs tilbage til panden og varm op ved medium varme. Tilsæt krydderierne og rør rundt. Læg låg på og lad simre svagt i 15 minutter. Imens skæres blomkålet ud i små mundrette buketter.
  • Efter 15 minutter smages sovsen til og blomkålsstykkerne kommes i. Fordel dem godt og lad koge yderligere 15 minutter under låg, indtil blomkålen er mør.
  • Top med persille, lidt ekstra kokosmælk og et godt skud lime og servér!