vegansk mac and cheese
Udskriv

Vegansk mac and cheese

Tilb. tid20 min
Bagning af butternut1 t
Samlet tid1 t 20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 butternut (ca. 900 gram)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk gærflager (kan udelades)
  • 300 gram fuldkornspasta
  • Salt og peber

Til servering

  • Bredbladet persille
  • Gærflager

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Halver en butternut og skrab kernerne ud med en ske. Placer de to halvdele på en bageplade med bagepapir og drys med rigeligt salt og peber. Bank hvidløgsfedene flade med håndtaget på en kniv og fjern skrællen. Placer hvidløgene i butternuttens midte.
  • Bag i ovnen i 60 minutter, indtil butternutten er helt mør. Lad den herefter køle af i 10 minutter.
  • Skrab kødet ud med en ske og læg det i en foodprocessor eller en blender. Tilsæt de bagte hvidløg og kokosmælk og blend, indtil sovsen er helt blød og cremet.
  • Overfør sovsen til en pande, hæld lidt vand ved og lad den koge op. Tilsæt bouillonterningen, sennep, sukker, eddike og evt. gærflagerne og lad sovsen simre i ca. 15 minutter. Imens sovsen simrer, sættes pastaen til kogning.
  • Smag til sidst sovsen til og overfør den kogte, drænede pasta direkte til panden. Bland det godt rundt. Server med bredbladet persille og evt. ekstra gærflager på toppen.