Go Back

Rød linsecurry

Linsecurry er en meget alsidig ret, og der findes ikke rigtigt nogle regler, når det kommer til krydderier. Basen er den røde karrypasta, og derfra kan du tilsætte, hvad du kan lide. Brug de krydderier jeg har skrevet som guidelines, men vær ikke bange for at udelade noget og tilsætte noget andet. Velbekomme!
Forb. tid20 min
Kogetid30 min
Samlet tid50 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

Linsecurry

  • 4,5 dl røde linser
  • 2 spsk olie
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 2 spsk rød karrypasta (mediumstærk)
  • 1 dåse tomatpasta (140 gram)
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk karry
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt og peber

Tilbehør

  • Ris
  • Mangochutney
  • Peanuts
  • Nigellafrø
  • Frisk koriander
  • Naanbrød

Sådan gør du

  • Start med at koge linserne efter anvisning på pakken. De må gerne stadig have lidt bid, for de skal alligevel koge videre senere. Kog dem evt. med en bouillonterning i vandet, så linserne trækker smag allerede nu. Dræn dem i en sigte og stil til side.
  • Varm olien op i en stor gryde og steg løg og hvidløg ved medium varme i et minuts tid. Tilsæt tomatpasta, karrypasta, sukker og krydderier og rør godt rundt. Lad det stege videre, så alle de lækre smage frigives, men pas på det ikke brænder.
  • Tilsæt de kogte linser og en dåse kokosmælk til gryden og rør det godt rundt, indtil det hele er godt fordelt. Lad det simre stille under låg i ca. 30 minutter eller længere. Jo længere, jo bedre - og curryen smager kun bedre i dagene efter.
  • Smag til med masser af salt og smag efter, om den mangler flere krydderier. Det varierer meget, hvad jeg tilsætter til min curry, alt efter hvad jeg lige har lyst til, og der findes nærmest ikke noget, du ikke kan komme i, så prøv dig frem.
  • Server f.eks. med jasminris, peanuts og mangochutney. Spis og vær glad!