Græsk salat med vegansk feta og nem, lækker dressing
Udskriv

Vegansk græsk salat

I min græske salat indgår opskriften på hjemmelavet, vegansk feta. Du kan selvfølgelig også bare købe græsk feta, bruge almindelig feta eller helt udelade den. Velbekomme!
Forb. tid10 min
Ventetid8 t
Samlet tid8 t 10 min
Antal: 1 portion

Ingredienser

Vegansk feta

  • 200 gram ekstra fast tofu
  • 1 dl usødet soyamælk
  • 1/2 grøntsagsbouillonterning
  • 1/2 dl æblecidereddike
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk gærflager
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber

Salat

  • 1 agurk, halveret og udhulet
  • 1 rødløg, skåret i fine strimler
  • 250 gram cherrytomater, halverede
  • 100 gram stenfri oliven

Dressing

  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 dl hvidvinseddike
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk sirup eller sukker
  • 1/2 tsk oregano

Sådan gør du

Vegansk feta

  • Skær tofuen i mindre tern og læg i et glas stort nok til at rumme tofu og marinade.
  • Mix resten af ingredienserne sammen og rør godt, indtil bouillonterningen er opløst.
  • Hæld blandingen over tofuternene og lad stå i køleskabet natten over eller mindst 8 timer.
  • Spis tofeta direkte fra glasset eller brug i fx salater. Holder sig frisk i køleskabet ca. 5 dage.

Salat

  • Halver agurken og fjern den vandholdige midte med en ske. Skær den i chunky tern og bland med løg, tomat, oliven og vegansk feta.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og hæld over hele salaten eller brug det som almindelig dressing og kom lidt henover hver portion. Spis og vær glad!

Noter

Jeg køber bare den økologiske feta, de sælger i Rema. Det er en helt almindelig fast tofu som dem, man kan finde i Netto og Aldis egne serier og de er helt fine. Til gengæld kan man i fx Føtex få noget tofu, der er så blød, at det aldrig ville gå. Derfor skriver jeg "ekstra fast" - men en helt almindelig fast tofu er ganske fint.