Hak løg, hvidløg, chili, squash, aubergine og snackpeber i så fine små tern, som du overhovedet gider. Jo finere tern, jo mere cremet og smooth sovs får du, men det er en smagssag.
Varm en lille skefuld kokosolie op på en pande ved medium varme. Steg grøntsagerne under jævnlig omrøring i ca. 5 minutter. Målet er at grøntsagerne skal begynde at karamellisere, men hold øje med at de ikke brænder.
Tilsæt de purerede tomater til panden sammen med røget paprika, salt og timian. Giv det op opkog og skru herefter ned til lav varme. Og nu til det sjove: Tilsæt den veganske ost til panden og rør rundt, indtil alt osten er smeltet. Mhhm, smeltet ost. Lad den gerne stå og boble stille i yderligere 5-10 minutter, indtil din sovs er perfekt tykt og lækker. Og ostet. Ostetheden er det vigtigste.
Brug sovsen ovenpå pasta, brug den i lasagne, som sovs på pizza eller hvad end, din sultne hjerne finder på. Velbekomme!