Go Back

VERDENS NEMMESTE, MEST CREMEDE (OG OSTEDE!) PASTASOVS

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 tsk kokosolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ rød chili
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 rød snackpeber
  • 2 brikker purerede tomater
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk timian
  • 200 gram vegansk ost

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg, chili, squash, aubergine og snackpeber i så fine små tern, som du overhovedet gider. Jo finere tern, jo mere cremet og smooth sovs får du, men det er en smagssag.
  • Varm en lille skefuld kokosolie op på en pande ved medium varme. Steg grøntsagerne under jævnlig omrøring i ca. 5 minutter. Målet er at grøntsagerne skal begynde at karamellisere, men hold øje med at de ikke brænder.
  • Tilsæt de purerede tomater til panden sammen med røget paprika, salt og timian. Giv det op opkog og skru herefter ned til lav varme. Og nu til det sjove: Tilsæt den veganske ost til panden og rør rundt, indtil alt osten er smeltet. Mhhm, smeltet ost. Lad den gerne stå og boble stille i yderligere 5-10 minutter, indtil din sovs er perfekt tykt og lækker. Og ostet. Ostetheden er det vigtigste.
  • Brug sovsen ovenpå pasta, brug den i lasagne, som sovs på pizza eller hvad end, din sultne hjerne finder på. Velbekomme!