Ristede græskarkerner
Udskriv

Ristede græskarkerner

De kan holde sig ca. 1 uge i et lufttæt glas - men de er højest sandsynligt spist langt inden da.
Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • Kerner fra 1 græskar (jeg brugte hokkaido)
  • 1-2 spsk olie
  • ½ tsk paprika (eller et valgfrit krydderi)
  • salt

Sådan gør du

  • Halver græskåret og tag kernerne ud med en ske. Læg dem i en si og rens dem med vand, indtil de er helt rene - dette er en god beskæftigelse for to, for det kan godt være en lidt langsommelig affære.
  • Skyl de rensede kerner igennem og læg dem i en skål med rent vand. Lad dem stå i blød i mindst ½ time eller natten over.
  • Forvarm ovnen til 180 grader. Sæt en gryde med godt saltet vand til kogning. Hæld kernerne i det kogende vand og kog dem i 10 minutter.
  • Dræn kernerne og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olie over og drys med salt og paprika. Fordel godt.
  • Bag ca. 30 minutter i ovnen. Husk at røre hvert 10. minut. Jeg kan bedst lide dem til dem brændte side, men det er en smagssag, så husk at holde øje med dem.
  • Server som fyld i suppe, kom dem i en god salat eller spis dem som snack.