Hokkaidosuppe
Udskriv

Hokkaidosuppe med rugbrødscroutoner og ristede græskarkerner

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Hokkaidosuppe

  • 1 spsk smør
  • 1 rødløg, hakket
  • 1 stor hokkaido (evt. 2 små)
  • grøntsagsbouillon
  • 2 tsk pumpkin spice (alternativt kan en blanding af kanel, ingefær og muskatnød bruges)
  • ½ tsk sort peber
  • ½ tsk stødt chili
  • ½ dl piskefløde

Rugbrødscroutoner

  • 4-6 stk rugbrød, skåret i tern
  • 1 spsk olie
  • Groft salt

Til servering

  • Hjemmelavede (eller købte) græskarkerner
  • Lidt ekstra fløde

Sådan gør du

  • Rens hokkaidoen godt, så den er helt fri for jord og snavs. Skær den midt over og rens den for kerner. Den skal ikke skrælles, for skrællen bliver helt blød og lækker, når den bliver tilberedt. Hvis du laver dine egne græskarkerner, så gå igang med dem først.
  • Skær hokkaidoen ud i rustikke stykker og stil til side. Begynd at smelte smørret ved medium varme i en stor gryde. Hak løget mens det smelter.
  • Tilsæt løg og hokkaido til gryden, når smørret er boblet op. Lad stege i 3-5 minutter, indtil hokkaidoen har fået lidt farve.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon, indtil det lige dækker hokkaidoen. Jeg brugte ca. 1,3 liter. Hvis suppen bliver for tyk, kan der tilsættes mere bouillon senere.
  • Lad suppen koge i 20 minutter, indtil hokkaidoen er helt mør. Imens forberedes rugbrødscroutonerne.
  • Forvarm ovnen til 180 grader. Skær 4-6 skiver rugbrød ud i firkanter og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem i olie og drys lidt groft salt henover. Bag dem i den varme ovn ca. 15 minutter, indtil de er helt sprøde.
  • Når hokkaidoen er mør blendes suppen med en stavblender, indtil den er helt lind. Tilsæt herefter pumpkin spice, chili, salt og peber. Rør til sidst fløden i.
  • Server med ristede græskarkerner, rugbrødscroutoner og lidt ekstra fløde på toppen.

Noter

Byt fløde ud med kokosmælk, hvis du er veganer.
Udelad rugbrødscroutonerne, hvis du vil have en glutenfri opskrift.