Vegansk lasagne
Udskriv

Vegansk lasagne med linser og blomkålscreme

Forb. tid35 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Linsesovs

  • 2 spsk olie
  • 1 løg, hakket
  • 2,5 dl røde linser
  • 4 dåser flåede, hakkede tomaer (á 400 gram)
  • 2 spsk balsamico
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 2 tsk salt
  • 400 gram blandede grøntsager (jeg brugte 1 peberfrugt, 2 gulerødder og lidt spinat)
  • 5 dl vand

Blomkålssovs

  • 1 lille blomkålshoved (ca. 500 gram)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dl vand
  • 1 spsk mel
  • 2 dl plantemælk
  • ½ tsk tørret basilikum
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • Masser af sort peber
  • 1 lille bundt persille (kan udelades)

Til samlingen

  • fuldkornslasagneplader
  • Lidt rasp

Sådan gør du

Linsesovs

  • Varm lidt olie op i en stor gryde ved medium varme og steg løg, hvidløg og valgfrie grøntsager i 3-4 minutter, indtil det begynder at få lidt farve.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad simre uden låg i 30 minutter, indtil linserne er tilberedte og sovsen er kogt sammen. Husk at røre i den jævnligt, så linserne ikke brænder fast i bunden. Smag til.

Blomkålssovs

  • Mens linsesovsen koger, tilberedes blomkålssovsen. Skær blomkålen ud i mindre buketter og læg på en varm pande sammen med grofthakkede hvidløg og 2 dl vand. Lad simre på panden i 10-15 minutter, indtil blomkålen er ved at være godt mør.
  • Overfør til en foodprocessor og blend sammen med citron, plantemælk, mel, basilikum, persille, salt og et godt skud peber. Blend indtil sovsen er tyk og cremet - dette tager måske lidt tid. Tilsæt evt. mere plantemælk undervejs, hvis konsistensen ikke er rigtig. Smag til med salt, peber og citron.

Samlingen

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Saml lasagnen i følgende rækkefølge: Linsesovs, pastaplader, blomkålssovs, pastaplader, linsesovs, pastaplader, blomkålssovs, pastaplader. Slut af med linsesovs og drys med rasp.
  • Bag i ovnen i 40 minutter ved 200 grader.