Vegansk falafel
Udskriv
4 fra 2 stemmer

Nem vegansk falafel

Denne opskrift laver 20-23 falafler.
Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Evt. køletid2 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 gram kogte kikærter
  • 4 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk sesamfrø eller hørfrø
  • 2 spsk citronsaft (kan udelades)
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 bundt persille
  • 1 tsk salt
  • 3-4 spsk hvedemel

Til stegning

  • 1-2 dl olie

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser, undtagen hvedemel, i en foodprocessor og blend over flere omgange, mens du ind imellem stopper for at skrabe siderne ned - massen skal have en 'fnulret' krumme-konsistens, den skal ikke være en blød dej (se evt. billedet i indlægget).
  • Tilsæt 1 spsk mel ad gangen, indtil dejen begynder at være sammenhængende, og du kan forme den i hænderne, uden at den klistrer eller falder fra hinanden - jeg brugte 4 spsk. Det er også her, du godt må smage, om den mangler salt - den må gerne smage ret kraftigt, da smagen bliver mildere i den tilberedte falafel.
  • Når den har en konsistens, der føles formbar, så overfør den til en skål og sæt den i køleskabet 1-2 timer. Dette trin kan springes over, hvis du har travlt, men det gør, at falaflerne hænger bedre sammen.
  • Varm en generøs mængde olie op på en pande og steg falaflerne ved medium varme i ca. 4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Overfør dem herefter til en tallerken med køkkenrulle, så noget af fedtet absorberes.
  • Falafel er bedst, når det spises med det samme, men de kan holde sig i 4-5 dage i køleskab og op til 1 måned på frost.