Go Back

Vegansk Millionaire's Shortbread

Forb. tid30 min
Køletid3 t
Antal: 8 personer

Ingredienser

Shortbread

  • 200 gram koldt vegansk smør
  • 100 gram hvidt sukker
  • 275 gram hvedemel
  • 1 nip salt

Karamel

  • 100 gram vegansk smør
  • 100 gram brun farin
  • 600 gram kondenseret kokosmælk
  • 1 nip salt

Chokoladeovertræk

  • 200 gram valgfri vegansk chokolade

Sådan gør du

Shortbread

  • Forvarm ovnen til 180 grader almindelig ovn, og beklæd en bageform på ca. 22x22 centimeter med bagepapir.
  • Brug en elpisker til at piske sukker og smør sammen, indtil det er hvidt og skummende. Tilsæt mel og et lille nip salt, og pisk igen, indtil dejen samler sig.
  • Pres dejen ned i formen, så den er ligeligt fordelt (ærligt, den her dej føles som at røre ved sådan noget tryllesand. Det er så lækkert!)
  • Bag i ovnen i 25-30 minutter, indtil dejen er gylden på toppen. Tag ud f ovnen, og lad køle af.

Karamel

  • Kom alle ingredienser på en pande, og smelt ved middelvarme. Rør jævnligt, indtil det hele har samlet sig. Når det bobler, så skru ned for varmen, og lad karamellen boble i 15-20 minutter, indtil den er helt gylden, og du kan se, at den er tyknet lidt. Den skal ikke brænde, men den må gerne være godt gylden.
  • Hæld den varme karamel over den afkølede dej, og stil kagen på køl – gerne i fryseren, da karamellen så bliver helt fast.

Servering

  • Efter 1-2 timer har karamellen sat sig, så du kan overtrække med chokolade. Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen, og hæld chokoladen over kagen. Stil tilbage i fryseren, og lad den sætte sig.
    Server i små firkanter.