Go Back

Vegansk græskarlasagne med tofuricotta

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid50 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Spinat og tofuricotta

  • 1 pakke fast tofu, 200 gram
  • Et par store håndfulde spinat eller 3-4 frosne spinatkugler
  • 3 spsk gærflager
  • Saft fra 1/2 citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk basilikum
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/4 tsk sort peber

Tomatsauce

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, hakket fint
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk basilikum
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt

Græskarbechamel

  • 4 dl græskarpuré
  • 1 havre cuisine (5 dl)
  • 1 spsk gærflager
  • Saft fra 1/2 citron
  • 1/2 tsk muskat
  • Salt og peber

Derudover

  • Lasagneplader
  • Vegansk ost

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Varm olivenolie op ved middelhøj varme, og steg løg et par minutter. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad boble, mens du laver græskarbechamel og tofuricotta.

Tofuricotta

  • Smuldr tofu med fingrene i en skål, og rør sammen med resten af ingredienserne.

Græskarbechamel

  • Kom alle ingredienser i en gryde, og varm igennem. Smag til med muskat og salt.

Samling

  • Saml lasagnen i denne rækkefølge:
    Halvdelen af tomatsaucen + lasagneplader + halvdelen af spinatricottaen + halvdelen af græskarbechamel + lasagneplader + anden halvdel af spinatricottaen + anden halvdel af tomatsaucen + lasagneplader + anden halvdel af græskarbechamel + vegansk ost på toppen.
  • Bag ved 185 grader varmluft i ca. 50 minutter.