Go Back

Bagt blomkål med chimichurri

Bagte blomkålsbøffer med chimichurri-sauce er et perfekt, spicy tilbehør eller som hovedret i stedet for en bøf. Lækkert, smagfuldt og virkelig nemt.
Tilb. tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 lille blomkålshoved, skåret i skiver

Chimichurri sauce

  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt frisk oregano (alternativt kan et par skefulde tørret bruges)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 lille, stærk chili
  • Saft fra 1/2 citron
  • 1/2 dl rødvinseddike
  • 1/4 tsk. salt
  • Masser af god olivenolie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær skiver af blomkålen, så du får 3-4 store "bøffer". Når du skal undgå at skiverne går i stykker, kan det hjælpe at beholde stokken på, når du skærer skiverne.
  • Lav chimichurrisaucen ved at komme alle ingredienser i en food processor eller blender, og blend sammen med masser af olivenolie, indtil saucen har konsistens som pesto.
  • Læg skiverne på en bageplade, og kom chimichurri på hver skive. Bag i ovnen 10-15 minutter, tag pladen ud af ovnen, vend stykkerne, og kom et generøst lag på den anden side. Bag yderligere ca. 10 minutter.
  • Tag stykkerne ud, og kom evt. resterende sauce over.
  • Spis som tilbehør eller som hovedret – den er lige god til begge dele!