Go Back

Vegansk æblebrød med pekannødder og rosiner

Et dejligt æblebrød perfekt til at få brugt æblerne fra haven. Perfekt serveret lunt med et godt lag smør på og en god kop kaffe til.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 125 gram smørbar
  • 115 gram sirup (1 dl)
  • 1 dl æblegrød Jeg lavede min egen ved at koge æbletern med lidt vand og sukker. Du kan bruge hjemmelavet eller købe i supermarkedet.
  • 300 gram hvedemel (5 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 dl plantedrik
  • 2 æbler, skåret i tern
  • 40 gram rosiner
  • 40 gram pekannødder

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Stil en smurt brødform klar, eller beklæd den med bagepapir.
  • Rør smørbar sammen med sirup, indtil det er godt samlet. Tilsæt æblegrød, krydderier, salt, plantedrik og mel, og rør sammen. Til sidst vendes æblestykkerne, pekannødder og rosiner i.
  • Hæld i brødformen, og bag i ovnen ca. 30 minutter, eller indtil en kødnål kommer rent ud.