Go Back

Sticky buns med pekannødder

Snaskede, fede, lækre sticky buns med pekannødder, bagt side om side i et fad, så de kan blive dobbelt snasket ind i hinanden. Lidt som kanelsnegle, bare for dig, der godt kan lide at det bliver snasket med snasket på (hvem kan ikke lide dét?). Perfekt til en god kop kaffe og en god serie. Velbekomme!
Forb. tid3 t
Tilb. tid40 min
Antal: 8 personer

Ingredienser

Briochedej

  • 1/2 brev tørgær (6-7 gram)
  • 10 + 50 gram sukker
  • 90 + 120 ml plantedrik
  • 170 gram kokosmælk
  • 30 ml smeltet kokosolie
  • 550 gram hvedemel
  • 1/2 tsk salt

Kanel/pekan fyld

  • 300 gram brun farin
  • 125 gram kokosmælk
  • 80 ml ahornsirup
  • 1-3 tsk kanel
  • 125 gram pekannødder, grofthakkede

Sådan gør du

Briochedej

  • Bland tørgær, 10 g sukker og 90 ml opvarmet plantedrik i en skål, og stil tilside i 10 minutters tid, så det begynder at boble op.
  • Bland gærblandingen med 50 g sukker, 120 ml lun plantedrik, kokosmælk, smeltet kokosolie, hvedemel og salt i en skål. Hvis du har en røremaskine, er du mega heldig: Så kan du køre den på medium hastighed i op til ti minutter, indtil dejen er blød og elastisk. Hvis du er uheldig ligesom mig, kan du bruge en håndmixer med dejkrog eller bruge grabberne med tålmodighed.
  • Dæk dejen med et viskestykke, og lad hæve et varmt sted i halvanden times tid (nok tid til en kop kaffe og et afsnit af en serie!)

Kanelfyld

  • Rør alle ingredienser, undtagen pecannødderne, sammen. Brug en håndmixer eller piskeris. Stil i køleskabet, mens dejen hæver færdig.
  • Hæld halvdelen af fyldet i bunden af et ovnfast fad, og fordel det jævnt med en dejskraber. Dys med halvdelen af pecannødderne.

Samling af sticky buns

  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul det ud i et rektangel, 14 x 25 centimeter ish.
  • Smør resten af kanelfyldet ud på dejen i et jævnt lag helt ud til kanten, og drys med resten af pekannødderne.
  • Rul sammen til en lang pølse.
  • Skær 12-15 sticky buns af dejen med et par centimeters tykkelse.
  • Fordel dine sticky buns i fadet med kanelfyldet i bunden, så de ligger ved siden af hinanden. De skal ligge tæt, men du behøver ikke mase dem sammen, da de også efterhæver og kommer til at fylde mere.
  • Dæk fadet med film, og lad hæve endnu engang, ca. 1 times tid.

Bagning

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Bag i 30-40 minutter, indtil de er gyldne på toppen. Tjek evt. efter med en kødnål, om de er rå inde i midten.
  • Spis direkte fra fadet, når de er kølet ned, eller vend dem ud på et serveringsfad, mens de stadig er lune, så karamellen ikke når at sætte sig, og du virkelig kan få lov til at se den gyldne overflade.
  • Spis, og vær glaaaad!