Go Back

Vegansk krydderkage med karamelsmørcreme

Nem, hurtig og skudsikker vegansk krydderikage lavet med krydderiblandinger fra True Greens. Perfekt til en kop kaffe og en god bog på sofaen!
Opskriften er en del af et reklamesamarbejde med True Greens.
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Antal: 8 personer

Ingredienser

Krydderkage med Cake Magic krydderi

  • 2.5 dl plantedrik
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 4.5 dl hvedemel
  • 1.5 dl sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • lidt salt
  • 2 toppede tsk Cake Magic
  • 1 dl smagsneutral olie

Karamel smørcreme

  • 150 gram smørbar
  • 3 dl flormelis
  • 4 tsk Karamel Flødeskums Mix

Til topping

  • Hindbær Topping
  • Rose Topping

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Rør plantedrik sammen med æblecidereddike, og stil til side. Meningen er, at det skal skille (mmm, skille!), så det har samme effekt som et surmælksprodukt.
  • Saml alle tørre ingredienser i en skål, og brug et piskeris eller en elpisker til at piske sammen med den smagsneutrale olie og blandingen med plantedrik/æblecidereddike.
  • Overfør til en smurt springform. Både Ø20 og Ø24 kan egentlig bruges, men vælger du 24, skal den måske have lidt ekstra bagetid.
  • Bag i ovnen ca. 30 minutter, indtil en kødnål kommer rent ud.

Karamel smørcreme

  • Lad kagen køle helt af, før du laver frosting (jeg ved godt, det er svært at vente, men du må virkelig love mig, at du prøver): Kom smørbar i en skål sammen med Karamel Flødeskums Mix, og pisk laaangsomt flormelis i, så det bliver helt inkorporeret i en tyk, fluffy smørcreme.
  • Fordel smørcremen i et generøst lag ud på kagen, og top evt. med Hindbær Topping og Rose Topping for at gøre det fiiiint.
  • Spis, og vær glad!

Noter

Cake Magic: LINK
Karamel flødeskums mix: LINK
Rose Topping: LINK
Hindbær Topping: LINK