Go Back

Couscoussalat med bagte, søde kartofler, persille og granatæble

En fantastisk salat til sommer, vinter, efterår, forår ... Masser af smag og mæthedsfornemmelse. Det er ikke tit, jeg kunne finde på at spise en salat som hovedret, men når jeg kan, så er det dén her. Haps!
Tilb. tid30 min
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 3 store søde kartofler, skåret i tern
  • 2 spsk olie
  • Kanel, salt og peber
  • 4 dl couscous
  • 1 granatæble
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 100 gram vegansk feta (valgfrit)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Vask de søde kartofler godt og skær dem i skiver eller tern, ca. 1 cm tykke. Du kan godt skrælle dem, men det er ikke nødvendigt.
  • Læg de søde kartofler på en bageplade, hæld lidt olie over, og drys med salt, peber og lidt kanel. (Det smager lidt af jul, så hvis man ikke er fan af den højtid, kan det sagtens udelades.) Bag i ovnen ca. 10 minutter eller indtil de er møre.
  • Imens kartofler bager, forberedes couscoussen efter instruktionerne på pakken.
  • Tag kernerne ud af granatæblet, og sørg for at fjerne alt det hvide, bitre, som kan sidde fast på dem.
  • Rør rundt i couscoussen, når den er færdig med at trække, så den ikke klumper. Tilsæt herefter granatæblekernerne og de let afkølede søde kartofler. Klip persillen henover, og drys til sidst med den veganske feta, hvis du bruger dén.
  • Læg et billede på Instagram. Spiiiiis, og vær glad!