Go Back

Krydret kikærtesalat med tahindressing og lynsyltede rødløg

Tilb. tid20 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Krydrede kikærter

  • 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. hvidløgspulver
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • Salt og peber
  • 1 dash cayennepeber

Lynsyltede rødløg

  • 1 stort rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1/2 tsk. salt
  • Koldt vand

Tahindressing

  • 5 spsk. tahin
  • Saft fra 1 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. fint salt
  • 1 spsk. agavenektar
  • Vand

Salat

  • Grønkål
  • Agurk
  • Tomat
  • Bredbladet persille

Sådan gør du

Krydrede kikærter

  • Bland olie og krydderier sammen i en skål og vend kikærterne rundt i det. Bag i ovnen ved 185 grader i ca. 15 minutter, indtil kikærterne er sprøde og lækre.

Lynsyltede rødløg

  • Rør eddike, salt og sukker sammen i en bøtte, indtil sukkeret er opløst. I med løg og fyld op med koldt vand. Kan spises efter 10 minutter og holde sig op til en uge på køl (men du har spist dem inden).

Tahindressing

  • Du gættede det: Den skal røres sammen. Tilsæt vand, indtil din konsistens er som ønsket – det kommer meget an på konsistensen på din tahin.

Servering

  • Så skal det hele bare røres sammen! Spis og vær glad.