Krydret kikærtesalat med tahindressing og lynsyltede rødløg
Tilb. tid20min
Antal: 2personer
Ingredienser
Krydrede kikærter
1dåsekikærter, drænede og skyllede
2spsk.olivenolie
1spsk.citronsaft
1tsk.spidskommen
1/2tsk.hvidløgspulver
1/2tsk.kardemomme
1/2tsk.kanel
1/2tsk.paprika
1/2tsk.stødt ingefær
Salt og peber
1dash cayennepeber
Lynsyltede rødløg
1stortrødløg
1dleddike
1/2tsk.salt
Koldt vand
Tahindressing
5spsk. tahin
Saft fra 1 citron
1fedhvidløg
1/2tsk.fint salt
1spsk.agavenektar
Vand
Salat
Grønkål
Agurk
Tomat
Bredbladet persille
Sådan gør du
Krydrede kikærter
Bland olie og krydderier sammen i en skål og vend kikærterne rundt i det. Bag i ovnen ved 185 grader i ca. 15 minutter, indtil kikærterne er sprøde og lækre.
Lynsyltede rødløg
Rør eddike, salt og sukker sammen i en bøtte, indtil sukkeret er opløst. I med løg og fyld op med koldt vand. Kan spises efter 10 minutter og holde sig op til en uge på køl (men du har spist dem inden).
Tahindressing
Du gættede det: Den skal røres sammen. Tilsæt vand, indtil din konsistens er som ønsket – det kommer meget an på konsistensen på din tahin.
Servering
Så skal det hele bare røres sammen! Spis og vær glad.