Go Back

Vegansk cookie skillet

Verdens bedste og nemmeste veganske dessert, som kan laves på kun 25 minutter (hvoraf de 20 er bagetid). En perfekt, syndig dessert, der kan laves, når desserten skal være hurtig og nem!
Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Cookie skillet

  • 90 gram smørbar
  • 190 gram brun farin
  • 230 gram mel
  • 2 spsk plantedrik
  • 1 spsk maizena
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ¼ tsk salt
  • 100 gram mørk chokolade (vegansk)

Topping

  • Vegansk karamel
  • Vegansk is

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 °C varmluft.
  • Smelt smørbar i en støbejernspande eller anden pande, der tåler at komme i ovnen.
  • Når smørbar er smeltet, tages panden af varmen. Rør brun farin i, indtil det er fuldt inkorporeret. Tilsæt resten af ingredienserne til panden (undtagen chokolade) og brug hænderne til at røre det sammen til en cookiedej. Pres godt ned i panden og sørg for, at det kommer helt ud til kanten, så det er ligeligt fordel over det hele. Til sidst presses hakket chokolade i.
  • Kom panden i ovnen og bag 15-20 minutter, indtil den er gylden i kanten.
  • Tag ud af ovnen og server med is og karamel på toppen, mens den er brandvarm, så isen smelter ned i. Jeg synes, det er hyggeligst at spise den direkte fra panden med hver sin ske, men du kan selvfølgelig sagtens være civiliseret og servere stykker af den.

Noter

Du kan nemt lave din egen veganske karamel ved at følge denne opskrift: dulce de leche
Du kan også lave min yndlings nice cream med chokolade og kardemomme lige her.