Go Back

Vegansk dulce de leche af kondenseret kokosmælk

Den sødeste, blødeste, lækreste karamel, som kan bruges til et utal af retter. Jeg er særligt glad for at bruge den som topping til havregrød (oh yes!) eller til at lave verdens bedste iskaffe - men den er selvfølgelig også genial i bagværk og desserter. Den kan nemt trylles om til saltkaramel ved at tilsætte lidt havsalt. Yaaaas.
Tilb. tid3 timer
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret kokosmælk (kan købes i Føtex og Bilka)

Sådan gør du

  • Fjern plastiklabelet fra dåsen og kom den direkte ned i en gryde fyldt med vand. Det er vigtigt, at dåsen er fuldstændig dækket under hele processen. Sæt gryden i kog og skru herefter ned, så den lige så stille koger derudaf. Lad dåsen koge i mindst 3 timer.
  • Når karamellen er færdigkogt, tages dåsen op af gryden og stilles til afkøling. Det er svært at vente, men sørg for at den er 100 % kold, før du bruger den. Jeg stiller den gerne ud på altanen og glemmer alt om den, indtil den er kold.
  • TIP: Hvis du ikke er så meget for at spise noget, der har været kogt i en dåse, så kan du komme den kondenserede kokosmælk i et henkogningsglas og koge dét i stedet for.
  • Spis og vær glad!