Go Back

Vegansk millionbøf med Naturli Minced

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Millionbøf

  • Olie til stegning
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 pose Naturli Minced (enten Shape Me Minced eller Minced)
  • 10 gram grøntsagsbouillonpulver eller en bouillonterning
  • 4 dl vand
  • 5 laurbærblade
  • Masser af sort peber
  • 2 spsk soya
  • Masser af Engelsk Sauce
  • Jævnes med Maizena

Kartoffelmos

  • 1 kilo kartofler, skrællede
  • 1 fed hvidløg, presset
  • Plantedrik eller lidt af kogevandet
  • Smørbar
  • Masser af salt og peber

Til servering

  • Syltede rødbeder, græskar eller andet surt, du kan lide

Sådan gør du

Millionbøf

  • Start med at svitse løg og hvidløg i lidt olie ved middelhøj varme. Steg et par minutter, indtil løgene er gennemsigtige.
  • Tilsæt 1 pose Minced og top med bouillon, soya, vand, laurbærblade, et godt skud sort peber og masser af engelsk sauce. Rør godt sammen, skru ned for temperaturen, læg låg på og lad simre i en halv times tid.
  • Smag til med salt og peber og mere engelsk sauce.
  • Bland lidt Maizena med vand og jævn saucen, indtil den har en konsistens, du kan lide.

Kartoffelmos

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  • Kog kartoffelstykkerne møre, ca. 20 minutter, eller indtil stykkerne glider let, når du stikker i dem med en urtekniv.
  • Hæld vandet fra kartoflerne - gem evt. lidt af det, hvis du vil justere med kogevand i stedet for plantedrik.
  • Kom hvidløg, en god skefuld Smørbar, salt, peber og et lille skvæt plantedrik ned til de varme kartofler og brug en elpisker eller stavblender til at blende det til en lind mos. Juster undervejs.

Servering

  • Spis din kartoffelmos med millionbøf på toppen og server med rødbeder til. Velbekomme!