Go Back
Udskriv
5 fra 5 stemmer

Den ultimative veganske bearnaise

Det her er opskriften på den veganske bearnaise, der kommer absolut tættest på en rigtig bearnaise, hvis du spørger mig. Saucen bliver meget tyk (som en ægte bearnaise), men hvis du kan lide den mere flydende, kan du tilsætte noget væske.
Tilb. tid10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor spsk smørbar
  • 2 spsk hvedemel
  • 3-4 spsk bearnaise essens Du kan lave din egen, eller du kan bruge den, du kan købe i supermarkedet. Jeg har det sådan, at når jeg craver bearnaise, skal det gerne stå foran mig inden for 10 minutter, så jeg har bare købt min i Føtex, og det fungerer fortrinligt.
  • 1 Naturli havre cuisine (500 ml)
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk tørret estragon
  • 1 tsk løgpulver
  • Friskkværnet sort peber
  • Gurkemeje (for farve)
  • 1 bundt frisk estragon, hakket (20 gram)

Sådan gør du

  • Smelt en stor spsk smørbar i en kasserolle ved middelhøj varme.
  • Når smørret er smeltet, røres hvedemel i. Pisk godt og lad opbagningen boble i et minuts tid, så noget af melsmagen brændes af.
  • Tilsæt 3 spsk bearnaise essens til gryden og lad det bruse op.
  • Tilsæt soya cuisine under konstant omrøring, så der ikke kommer klumper. Det vil begynde at tykne ret hurtigt.
  • Tilsæt salt, sukker, tørret og frisk estragon, løgpulver, et godt skud peber og lidt gurkemeje. Rør godt.
  • Smag saucen til. Jeg kan godt lide en meget syrlig bearnaise, så jeg tilsætter gerne lidt ekstra ekstrakt, men smag dig frem. Saucen bliver meget tyk (som en ægte bearnaise), men hvis du kan lide den mere flydende, kan du tilsætte noget væske.
  • Saucen smager efter min mening godt både kold og varm, så hvis du har rester tilbage (lol), kan du sagtens bruge den som en kold dip alá bearnaise mayo.
  • Velbekomme!