Smelt en stor spsk smørbar i en kasserolle ved middelhøj varme.
Når smørret er smeltet, røres hvedemel i. Pisk godt og lad opbagningen boble i et minuts tid, så noget af melsmagen brændes af.
Tilsæt 3 spsk bearnaise essens til gryden og lad det bruse op.
Tilsæt soya cuisine under konstant omrøring, så der ikke kommer klumper. Det vil begynde at tykne ret hurtigt.
Tilsæt salt, sukker, tørret og frisk estragon, løgpulver, et godt skud peber og lidt gurkemeje. Rør godt.
Smag saucen til. Jeg kan godt lide en meget syrlig bearnaise, så jeg tilsætter gerne lidt ekstra ekstrakt, men smag dig frem. Saucen bliver meget tyk (som en ægte bearnaise), men hvis du kan lide den mere flydende, kan du tilsætte noget væske.
Saucen smager efter min mening godt både kold og varm, så hvis du har rester tilbage (lol), kan du sagtens bruge den som en kold dip alá bearnaise mayo.
Velbekomme!