Go Back

Veganske bananmuffins med chokoladestykker

Min yndlings opskrift på bananmuffins, som altid giver et svampet og lækkert resultat og stadig er fugtige flere dage efter. Opskriften kan også bruges til almindelig banankage i stedet for muffins - så skal bagetiden bare forlænges lidt til 30-40 minutter, alt efter hvor effektiv din ovn er.
Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Antal: 12 muffins

Ingredienser

  • 3 overmodne bananer
  • 1 dl brun rørsukker
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 dl smagsneutral olie, fx solsikke
  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk bageoulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk groft salt
  • Saft fra 1 lime
  • 80 gram mørk chokolade, hakket (sørg for, at den er vegansk)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og stil en muffin-bageplade med muffinforme klar.
  • Kom de overmodne bananer i en skål og mos godt med en gaffel eller kartoffelmoser.
  • Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen den hakkede chokolade, til skålen og rør sammen med en håndmixer. Til sidst røres den hakkede chokolade i.
  • Fyld formene godt op (i min portion passede det præcis med 12 muffins).
  • Bag i ovnen 15-18 minutter, indtil kagerne er gyldne og du kan stikke en kødpind i dem, uden at noget dej hænger fast. Hvis du rammer et stykke chokolade, så prøv igen. HUSK at bagetider varierer meget, og jeg har en gammel lorteovn, så sørg for at holde øje med dem!
  • Lad køle fuldstændig af på en bagerist, inden du kaster dig over dem som et frådende vilddyr!