Go Back

Lun linsesalat med stegte kartofler, grønkål, valnødder og tranebær

Tilb. tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl grønne linser, kogt
  • 15 kogte babykartofler, halverede
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • Frisk timian
  • 125 gram grønkål, hakket
  • 120 gram valnødder
  • 1 håndfuld tørrede tranebær

Dressing

  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk ahornsirup
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Varm lidt olivenolie op på en stor pande ved medium varme. Halver de kogte kartofler og steg i olien, indtil de får en god stegeskorpe.
  • Tilføj presset hvidløg, frisk timian, grønkål og linser til panden og steg, indtil grønkålen er faldet lettere sammen og alt er dejligt lunt.
  • Bland dressingen sammen i en lille skål og smag til med en god mængde salt og peber.
  • Hæld den lune salat fra panden over i en skål og bland med valnødder, tørrede tranebær og dressingen. Server salaten mens den er lun.
  • Velbekomme!