Go Back

Vegansk beef wellington - portobello wellington

Tilb. tid1 t
Køletid2 t
Antal: 1 farsbrød

Ingredienser

  • 4 portobellosvampe
  • 4 store løg, skåret i strimler
  • 250 gram frisk spinat
  • Olivenolie
  • 1 rulle butterdej
  • 1 spsk sennep
  • Frisk timian
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hæld lidt olie på en pande og steg løgstrimlerne i ca. 30 minutter ved lav varme, indtil de er bløde og helt karamelliserede. Overfør til en beholder. Kom spinaten på den stadig varme pande og steg, indtil det lige når at falde sammen. Overfør også spinaten til en separat beholder og sæt på køl.
  • Skær stilken af portobellosvampene og steg ca. 5 minutter på hver side på en middelvarm pande. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, som kan suge resten af den væske, svampene afgiver.
  • Lad løg, spinat og svampe køle af, til de er helt kolde - gerne i køleskabet natten over.

Samling af Portobello Wellington

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Rul butterdejen ud og smør den med en spsk sennep ned langs midten, så det dækker ca. ⅓ af dejen.
  • Læg halvdelen af de stegte løg og spinaten på dejen. Krydr med salt og peber. Placer de stegte portobellosvampe ned langs midten med toppen nedad.
  • Ovenpå svampene kommes resten af de stegte løg og spinat og endnu engang krydres med salt og peber. Drys lidt frisk timian ud over hele herligheden.
  • Fold butterdejen ind over midten og brug fingrene til at lukke den sammen. Vend brødet om, så sammenfoldningen er nedad, og luk hver ende med en gaffel. Pensl butterdejen med lidt vand.
  • Bag i ovnen ca. 40 minutter, indtil brødet er gyldent.
  • Lad køle af, før du skærer skiver. Velbekomme!