Go Back

Bagte kartofler med timian og rosmarin

Tilb. tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 700 gram kartofler
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • Frisk timian og rosmarin

Sådan gør du

  • Skræl og halver kartoflerne og kog dem, indtil de er tæt på at være møre.
  • Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af i gryden i 10-20 minutter. Ryst nu gryden godt, så kartoflernes overflade går lidt i stykker. Det hjælper dem til at blive sprøde, når de skal i ovnen.
  • Overfør kartoflerne til et ovnfast fad. Giv hvidløgsfedene et tryk med en kniv, så de går lidt i stykker, og læg de hele fed hvidløg (med skræl) i fadet sammen med kartoflerne. Bland med olivenolie, salt og masser af frisk rosmarin og timian.
  • Bag ved 200 grader i 40 minutter, indtil hele køkkenet dufter af hvidløg. Rør i kartoflerne ca. hvert 10. minut, så alle sider bliver sprøde.
  • Velbekomme!