Go Back

Vegansk risalamande

Tilb. tid1 t 15 min
Køletid8 t
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl grødris
  • 2 dl vand
  • 1 liter plantedrik
  • Salt
  • 100 gram sukker
  • 100 gram smuttede mandler
  • 1 brik soyapiskefløde (250 ml)
  • 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Risengrød

  • Kog 2,5 dl grødris sammen med 2 dl vand i ca. 1 minut. Hæld plantedrikken ved og giv et opkog under omrøring. Når grøden koger, skrues der ned for varmen, og grøden simrer i 45-60 minutter, indtil grøden er tyk. Husk at røre jævnligt, så grøden ikke brænder på. Til sidst smages til med en god mængde salt - grøden skal selvfølgelig ikke smage decideret salt, men salt fremhæver virkelig smagen, og den kan faktisk trække mere, end man sådan lige tror.
  • Tag af varmen og lad køle helt af - gerne natten over.

Sådan laves risalamande

  • Kom de smuttede mandler i en minihakker, indtil de er hakket fint. Og husk selvfølgelig at tage en hel mandel fra!
  • Pisk soyapiskefløden i ca. 5 minutter, indtil den er tyk, sådan som en rigtig flødeskum ville være det.
  • Bland risengrøden sammen med flødeskum, hakkede mandler, sukker og vaniljesukker. Rør nænsomt, indtil der ikke er nogle klumper. Stil på køl og server fx med kirsebærsovs eller chokolade (sådan som jeg bedst kan lide).
  • Velbekomme - og god jul!